Namirnice za zdravu kožu

1 od 8 Fotografije
Kiselo mleko

Ukoliko želite glatku i sjajnu kožu, uverite se da vam se na tanjiru nalazi dobra hrana. Šta jedete je važnije od toga čime mažete kožu, jer što je hrana zdravija, to koža bolje izgleda.

Uravnotežena ishrana je najbolji način da dobrom hranom doprinesete lepoj koži. Ipak, nekoliko specifičnih maski za lice će verovatno napraviti kožu lica glatkom i zdravom.

Jedna od najvažnijih komponenti za zadravu kožu je vitamin A. Najbolji izvor u kome možete otkriti ovaj vitamin su mlečni proizvodi sa niskim procentom masnoće, kao što je kiselo mleko sa niskim procentom masnoće. Ono je bogato ne samo vitaminom A, već i živim bakterijama koje su korisne za creva. Ispostavilo se da ovo takođe ima uticaj na kožu.

Kupine, borovnice, jagode i šljive - zajedničko im je to da su bogati antioksidantima. Antioksidanti i fitohemikalije u ovom voću štite ćelije i smanjuju mogućnost za oštećenja. Oni su i zaštita protiv prevremenog starenja.

Losos, orasi, ulje repice i seme lana - obezbeđuju osnovne masne kiseline i zbog toga su ključne namirnice za lepu kožu. Osnovne masne kiseline zadržavaju vodu u telu i što je ova barijera jača, time više ćelije mogu zadržati blaga u sebi.

Ovo znači da će vam koža biti mekša i podmlađena. Najpoznatije osnovne masne kiseline su omega-3 i omega-6, i obavezno moraju biti prisutne u uravnoteženoj ishrani za dobro zdravlje i kožu.

Koja ulja treba koristiti za zdravu kožu?

Tražite ona, koja su označena kao hladno ceđena, mehanički ekstrahovana i dodatno prečišćena. Kako je svaka masnoća, čak i ona zdrava, bogata kalorijama, ne uzimajte više od dve kašičice dnevno.

Komentari

Pošalji
3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: