Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Tri ideje šta napraviti od sremuša (divljeg belog luka)

Tri ideje šta napraviti od sremuša (divljeg belog luka)

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
2019
2 od 3 Fotografije

Salata od sremuša


Neophodni sastojci: 1 Ajsberg salata, 1 veza sremuša, nekoliko strukova mirođije ili peršuna, 1 šolja kiselog mleka, 1 kašičica sirća balsamico, 2 kašika maslinovog ulja, so po ukusu, šaka mlevenih oraha.

Način pripreme: Sve zelene sastojke dobro oprati, pokidati na komade i sjediniti u posudi. Posoliti i preliti maslinovim uljem, baslamic sirćetom, posoliti i dobro promešati. odozgo sipati kiselo mleko i orahe.

Beli luk je poznat kao jedan od najmoćnijih prirodnih antibiotika, ali istovremeno ima veoma jak miris i opori ukus, koji mnogi ljudi je podnose. Međutim, slučaj sa sremušom (divljim belim lukom) je sasvim različit.

On ima nežan ukus i miris i može se gajiti i u saksiji na terasi. Ukoliko ste već uspeli da ga kultivišete, predstavljamo vam tri ideje kako ga možete iskoristiti, i možete ih videti u galeriji gore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji