Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Tri ideje šta napraviti od sremuša (divljeg belog luka)

Tri ideje šta napraviti od sremuša (divljeg belog luka)

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
2007
3 od 3 Fotografije

Jaja na oko sa sremušem


Neophodni sastojci: 3 jaja, 1 kašika sirća, 1 šolja vode, 1/2 šolje kiselog mleka, biber po ukusu, prstohvat aleve paprike, nekoliko strukova sremuša, so po ukusu.

Način pripreme: U tiganju sipati vodu sa sirćetom i malo soli. Nakon što provri, pažljivo slomiti u nju jaja, po mogućnosti jedno pored drugog.

Izvaditi ih pomoću rešetkaste kašike, da bi mogla voda da se dobro iscedi, i servirati ih. Preko njih sipati kiselo mleko, malo posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom, i dodati nekoliko strukova sitnog naseckanog sremuša.

Beli luk je poznat kao jedan od najmoćnijih prirodnih antibiotika, ali istovremeno ima veoma jak miris i opori ukus, koji mnogi ljudi je podnose. Međutim, slučaj sa sremušom (divljim belim lukom) je sasvim različit.

On ima nežan ukus i miris i može se gajiti i u saksiji na terasi. Ukoliko ste već uspeli da ga kultivišete, predstavljamo vam tri ideje kako ga možete iskoristiti, i možete ih videti u galeriji gore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji