Idealan krem za piškote

Krem za piškote

Piškote, poznate kao piškote di Prato, kao i kantučini, predstavjaju biskvite ispečene sa obe strane. One su tvorevina omiljene nam italijanske kuhinje, a prvi put su napravljene u italijanskom gradu Prato. Njihova priprema je laka i brza. Osim toga mogu se naći u radnji do vas.

Specifično kod piškota je što idu ruku pod ruku s kremom. Ima svakakvih recepata za njega. Evo koji su kremovi najviše odgovarajući, s kojima možete servirati vaše piškote.

Voćni krem

Neophodni sastojci: 1 pakovanje pudinga od vanile, pola litra svežeg mleka, 100 g malina, 100 g trešanja, 1 kašika ruma

Piškote

Način pripreme: Puding se umuti sa svežim mlekom i rumom, kako je naznačeno na pakovanju. Kada se servira, piškote se naređaju u tanjir, odozgo se prekriju pudingom, a preko njega se dekoriše malinama i trešnjama.

Krem sa rumom i orasima

Neohodni sastojci: 500 ml svežeg mleka, 300 g piškota, 125 g maslaca, 5-6 kašika šećera u prahu, 2 jaja, 1-2 kašike ruma, 1 šolja mlevenih oraha, voće za ukras.

Kremovi za piškote

Način pripreme: Mleko se promeša sa dva žumanca i stavi se da provri. Dodaju se piškote i skloni se sa vatre. Maslac se umuti sa šećerom u prahu i doda se u mlečnu smesu. Dodaju se orasi i rum.

Promeša se dobro. Belanca se umute u tvrd sneg i veoma pažljivo se dodaju. Blago se promeša. Piškote se raspodele u posudice i ukrašavaju sezonskim voćem.

Krem Aheloj

Neophdoni sastojci: 1 litar svežeg mleka, 6 jaja, 5 izvršitih kašika brašna, 1 šolja šećera, 1 šolja mrvljenih oraha, 1 šolja mrvljenog čajnog keksa, 1 kašika maslaca ili margarina, 1 vanila

Maskarpone

Način pripreme: Veći deo mleka se stavlja u odgovarajuću posudu na ringlu na tihu vatru. Odvojeno se umuti 6 žumanaca i 3 belanca s 1 šoljom šećera, 5 izvršitih kašika brašna, 1 vanila i ostatak mleka. Umuti se dobro i dadaje se u već vrelo sveže mleko, uz neprekidno mešanje.

Kuvanje se vrši na tihoj vatri sve vreme i uz neprekidno mešanje. Kad je gotov, sklanja se sa vatre i dodaje mu se 1 kašika maslaca. Promeša se dobro i ostavi na hladnom da se ohladi, dok se s vremena na vreme meša da se na stvori korica.

Piškote se stave u tanjir i preliju se kremom. Odozgo se posipaju namrvljenim keksom i orasima.

Maskarpone

Neophodni sastojci: 250 g sira maskarpone, 200 g krem sira, 100 g tečne pavlake, 100 g šećera u prahu, 200 g slatka od borovnica

Način pripreme: Maskarpone, krem sir, pavlaka i šećer se umute mikserom dok se ne dobije homogena smesa. Piškote se poređaju u tanjir. Na njih se ređa sloj maskarpone krema i malo slatka, ponovo krem, dok se odozgo završava slatkom od borovnica.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji