Najštetnije greške nakon obroka, koje svi pravimo!

Плодове

Svako ima navike koje često radi nesvesno nakon ishrane. Ali znate li koliko štetne mogu da budu te navike? Evo najvažnijih i često dopuštenih grešaka nakon što smo dobro jeli:

1. Prvo mesto među dopuštenimm greškama nakon ishrane pripada cigaretama. Prema istraživanjima, cigareta upaljena odmah nakon jela jednaka je kao deset ispušenih cigareta tokom celog dana. Višestruko se povećava rizik od raka. Tako da nemojte da pušite odmah nakon jela.

Цигари

2. Drugo mesto zauzima voće. Iako je korisno za zdravlje, konzumiranje voća odmah nakon jela vodi do formiranja suvišnih gasova i nadutosti stomaka. Takođe otežava varenje. Preporučuje se konzumacija voća 1-2 sata pre ili posle jela.

3. Ne treba da se pije čaj nakon obroka. Čaj utiče da se teže sagorevaju proteini iz hrane, jer sadrži visok nivo kiselina.

4. Spavanje odmah nakon jela, takođe je često pravljena greška. Prilikom spavanja odmah nakon jela želudac čoveka ne može da se isprazni od onoga to što je konzumirano. U kasnijoj fazi to može da izazove upalu creva i nelagodnost u stomaku.

Спане

5. Ako nosite kaiš, njegovo otpuštanje odmah nakon jela može da dovede do opstrukcije creva.

6. Većina ljudi smatra da šetnja nakon jela produžava život. Ali to nikako nije ispravno. Tako sistem za varenje ne može da usvoji hranljive materije od unete hrane.

7. Tuširanje nakon jela usmerava protok krvi ka rukama, nogama i smanjuje količinu krvi oko stomaka. Prema tome slabi sistem organa za varenje.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji