Pripremanje marinade za povrće na roštilju

Pečeno povrće

Najzdravije i veoma ukusno postaje povrće pripremljeno na roštilju. Tikvice, luk, patlidžan, paprika, krompir - postaju sjajni i posebno su pogodni za meni tokom toplijih meseci u godini - kad pijaca obiluje svežim proizvodima i kad naš organizam ima potrebu za lakšom hranom.

Da bi bilo sočno i ukusno povrće na roštiju, možete prethodno da ga prelijete nekom marinadom, a možete da stavite neke začine i kad je već gotovo. Evo nekoliko predloga za marinadu za povrće koja će biti pripremljena na roštilju:

Marinada sa senfom i bosiljkom

Neophodno sastojci: maslinovo ulje, senf, balsamiko sirće, beli luk, bosiljak, so.

Način pripreme: Sve to se dobro promeša, beli luk treba da je istucan. Može da napravite marinadu i s belim lukom u prahu, ali aroma mu je slabija. Sve je pitanje ukusa.

Kolika je tačna količina namirnica takođe sami treba da odlučite - zavisi koliko povrća želite da pripremite. Ostavite povrće da odstoji sa ovom marinadom bar dva sata. Sve mirise će upiti povrće i rezultat će biti savršen.

Povrće na roštilju

Drugi predlog za marinadu za povrće:

Marinada sa čubrom

Neophodni sastojci: maslinovo ulje, beli luk, čubar, so, biber.

Sve to se pomeša dok beli luk treba da je gnječen. Povrće treba da odstoji u marinadi. veoma je pogodna za krompir.

Obavezni začini su maslinovo ulje ili ulje, so i beli luk. Ako vam ovi recepti nisu po ukusu, sami možete da dodate razne zelene i sveže začine unutra - peršun, majčinu dušicu, mirođiju i uopšte šta vam padne na pamet i šta volite.

Ako ne volite mnogo kiseline, umesto sirćeta stavite, nakon što je povrće ispečeno, malo limunovog soka. On će dati sasvim blagu notu kiselosti. U marinadu možete da dodate i 1-2 kašike soja sosa, ali u slučaju da to radite, budite pažljivi sa solju, da ne presolite povrće.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji