Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Hrana koju možete da jedete čak nakon isteka roka trajanja

Hrana koju možete da jedete čak nakon isteka roka trajanja

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
1433
2 od 8 Fotografije

2. Tvrdi sirevi


Tvrdi sirevi kao parmezan i čedar su pogodni za upotrebu čak i nakon što se na njima formiraju tvrdi i potamneli delovi. Jedino što treba da uradite je da ih ostružete i očistite - sve ostalo možete da jedete bez problema.

Meki sirevi inače (na primem kamember) se pokvare brzo i zato je dobro da takve kupujete od pouzdane firme, da biste bili sigurni u korektno naznačen rok trajanja.

Postoje firme koje veštački skraćuju rok trajanja proizvodima koje proizvode i hranljivim namirnicama, jer im je cilj da klijenti kupuju češće, kaže novo istraživanje.

Oni koji su opsednuti zdravljem i koji proveravaju da li su prodavci korektni u stanju su da bace određenu namirnicu samo zato što je prošao odštampan datum na pakovanju, iako čulima osećaju da je hrana još pogodna za konzumiranje.

Ako se i vi često nalazite pred dilemom da li da bacite u korpu određeni artikal sa isteklim rokom trajanja, ili da rizikujete i da ga pojedete, saveti iz galerije gore će vam definitivno pomoći. Budite pametni - svetska glad nije imaginaran pojam.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji