Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Pročistite creva sa ova tri isprobana narodna leka

Pročistite creva sa ova tri isprobana narodna leka

Maria SimovaMaria Simova
Autor
218318
2 od 3 Fotografije

2. Čišćenje creva kašom


Moje mišljenje je da čistimo creva hranom i na prvom mestu to može da se desi pomoću kaše, kao što sam već spomenula.

Za njenu pripremu uzimamo po plovinu šolje pirinča i ovsa. Operemo ih i skuvamo dok se ne zgusnu. Jednu šolju smese od žitarica kuvamo sa dve i po šolje vode. Ova kaša se jede bez maslaca, ali može so po ukusu. Treba da se jede za doručak i večeru tokom nekoliko dana - ujutru i uveče, prateći stanje organizma (da li smo isrcpljeni).

Ova kaša pomaže za otklanjanje ostataka od neprerađene hrane, bakterija i svih viškova koji su u crevima i koji oštećuju zidove creva. Čak i da se jede samo ponekad za doručak i večeru opet će imati koristi - posebno ako se jede nakon praznika sa obilnim jelima i hranom koja je nekompatibilna jedna s drugom;

Kod upale creva pomoći će vam lečenje medom.

Svako verovatno dobro zna da je med osnovni lek našeg tela i sa njim se i tradicionalno čiste creva.

Upale debelog creva ili takozvana bolest kolitis može da bude izlečena tako što se u čaši hladne vode rastvara jedna kašika meda i ispija se pre obroka. Na dan treba da se popiju tri čaše medene vode. Lečenje traje mesec i po - dva. Pod uticajem meda creva se čiste od patogenih organizama i ima pozitivan efekta na varenje.

Med učestvuje u izradi vitamina koji nedostaju u organizmu, hormona i biološki aktivnih materija.

Pri hroničnom enterokolitisu dobro je da se koristi med sa jabukovim sirćetom. U jednoj čaši vode se rastvori jedna kašika jabukovog sirćeta i doda se jedna kašičica meda, uzima se ova doza tri-četiri puta na dan tokom mesec ili mesec i po dana. Za godinu dana treba da se izvrše tri, četiri ovakve terapije.

U galeriji gore vam predlažemo tri leka s kojima možete uspešno i lako da pročistite creva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji