bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Litar piva na dan leči hronične bolesti bez problema

Litar piva na dan leči hronične bolesti bez problema

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
2111393
Pivo

Pivo je jedan od najkorisnijih napitaka. Litar piva u potpunosti zamenjuje tabletu protiv bolova.

Naučnici su kategorični - litar ovog penastog napitka snižava stepen osećaja bola za četvrtinu. Oni su ustanovili da dve krigle piva imaju jače dejstvo protiv bolova nego bilo koji lek.

Istraživanje je sprovedeno u Griniču. Naučnici su analizirali 18 zdravstvenih istraživanja. Rezultati su više nego interesantni. Pokazalo se da bol počinje da se snižava kada se poveća sadržaj alkohola u krvi sa 0.08 procenata.

Međutim, ukoliko preteramo, neće biti efekta. Dejstvo pravilno dozirane količine mnogo podseća na ono koje ima kodein. I sigurno je razlog da izbacite paracetamol iz kuće. Da se ne bi plašili bola, jednostavno uvek imajte pod rukom barem litar piva.

Bol

U malim dozama, alkohol je vrlo efektan analgetik. Litar piva umanjuje bol za četvrtinu. Istraživanja su pokazala da konzumacija piva vodi do klinički relevantnog sniženja intenziteta bola. Ovo možda delimično objašnjava zašto ljudi, koji pate od hroničnih bolova, često zloupotrebljavaju alkohol.

Uprkos dokazima o blagotvornom delovanju piva, stručnjaci upozoravaju da ga ne zloupotrebljavamo. Nije preporučljivo da se kombinuju alkohol i lekovi. Ova kombinacija, kao i dugoročno kombinovanje velikih količina alkohola, deluje pogubno na organizam.

Konzumacija piva je uvek bila preuveličavana. Delimično se bori aktivno i sa bolnim menstruacijama. Njegova konzumacija dokazano opušta muskulaturu i olakšava menstrualne bolove. U današnje vreme se pokazalo da, osim kod dama, pivo može da izleči sve vrste bolova kod svih ljudi. A čak i da Vas ne boli ništa - nema ništa lepše od krigle ledenog piva tokom toplih letnjih dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji