Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajedno

Pivo sa kikirikijem

Eksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo.

Alkohol sa dijetskom koka - kolom

Šećer u koka-koli se brzo apsorbuje u crevima, pa to vodi i do brže apsorpcije alkohola, koji konzumirate zajedno sa kolom. To povećava količine alkohola u krvi, pa se zato čovek može i brže napiti, a mamurluk koji se kasnije javlja se dosta teže podnosi.

Slično je i kada se kombinuje alkohol sa drugim napicima, koji sadrže velike količine šećera.

Alkohol, koji se konzumira sa gaziranim pićem, se apsorbuje oko 15 minuta, a alkohol koji se konzumira sa voćnim sokom - za 21 minut.

Većina eksperata savetuje da pijete alkohol sa vodom ili ledom, jer će to smanjiti dehidrataciju, koja se javlja kao posledica konzumacije alkohola.

Takođe, da ne biste imali mamurluk sledećeg jutra, poželjno je da alkoholno piće pijete polako.

Pivo sa kikirikijem

Kikiriki sadrži velike količine B vitamina, E i D, kao i minerale natrijum, kalcijum, kalijum, gvožđe, kao i druge minerale koji su korisni za organizam. U kombinaciji sa pivom sve korisne materije u kikirikiju nestaju. Druge vrste alkoholnih pića uništavaju kroisne vitamine i minerale u kikirikiju.

Najbolje meze uz pivo jeste krompir salata, ćufte, ćevapi, čajna kobasica, kokice, slani štapići, ražnjići i šnicle sa roštilja.

Šejk od kivija

Kivi sa mlekom

Konzumacija kivija sa svežim ili kiselim mlekom se takođe ne preporučuje, iako su obe namirnice pojedinačno veoma zdrave.

Veliki broj ljudi pravi šejkove sa kivijem i svežim ili kiselim mlekom, jer smatraju da je to zdrava kombinacija, ali to nije tako, jer mleko razgrađuje korisne enzime kivija.

Pored toga, kombinacija kivija i mleka daje gorak i neprijatan ukus.

Stručnjaci savetuju da pravite šejkove sa mlekom i voćem poput jagoda ili borovnica, koje će biti veoma korisne za vaš organizam.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji