Pet ideja za brz i zdrav doručak

1 od 5 Fotografije

Ovsene pahuljice


Ovsene pahuljice su veoma zdrave. One imaju dosta koristi za celokupno telo. Kao složeni ugljeni hidrat sa visokim sadržajem vlakana, ovas postepeno otpušta glukozu, pa vas na taj način drži sitima duže vreme, a u isto vreme obezbeđuje organizmu dobar početak dana. Potrebno vam je samo pakovanje ovih pahuljica, prazna posuda i malo soka ili mleka i 5 minuta, da pomešate sve namirnice i da ih pojedete.

Doručak se smatra najvažnijim obrokom dana. Zato i njegovo preskakanje može izazvati razne zdravstvene probleme na duže staze.

Sve više lekara u svetu upozorava da je sve učestalija pojava kako oni otkrivaju povećane količine kamena u žuči kod njihovih pacijenata.

Ispitivanja u vezi sa ovom pojavom su pokazala da se glavni razlog krije u zanemarivanju doručka. Koliko god da neverovatno zvuči, to vodi do aktiviranja žuči, koja se gomila u žučnoj kesi.

Razna ispitivanja pokazuju da doručak pomaže u obnavljanju nivoa glukoze - glavnog ugljenog hidrata, koji je neophodan za funkcionisanje mozga. Većina nas je sklona da preskoči doručak, jer žuri da odvede dete u školu, da stigne na posao, a tu si i mnogi drugi razlozi. Međutim, na taj način ne obezbeđujemo telu potrebnu energiju kako bi provelo dan.

Doručak pomaže da se aktivira metabolizam i da započnu razni biološki procesi u našem telu, koji su potrebni da bismo bili zdravi, energični i u dobroj kondiciji. Tako da, ako nemate dovoljno vremena, pogledajte u galeriji iznad 5 ideja zabrz, ukusan i zdrav doručak.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji