Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Pet ideja za brz i zdrav doručak

Pet ideja za brz i zdrav doručak

2 od 5 Fotografije

Palačinke od kinoe i pšeničnih mekinja


Ako imate kinou ili pšenične mekinje, slobodno ih iskoristite umesto brašna, kako bi umutili jednu turu mekanih palačinki. Prelijte ih javorovim sirupom ili ih pojedite sa sirom. Ove namirnice za doručak obezbeđuju folnu kiselinu, proteine i vlakna, što je garancija da imate energiju celog dana. Potrebna vam je vruća ringla, mikser i napravite ukusne palačinke za manje od 10 minuta.

Doručak se smatra najvažnijim obrokom dana. Zato i njegovo preskakanje može izazvati razne zdravstvene probleme na duže staze.

Sve više lekara u svetu upozorava da je sve učestalija pojava kako oni otkrivaju povećane količine kamena u žuči kod njihovih pacijenata.

Ispitivanja u vezi sa ovom pojavom su pokazala da se glavni razlog krije u zanemarivanju doručka. Koliko god da neverovatno zvuči, to vodi do aktiviranja žuči, koja se gomila u žučnoj kesi.

Razna ispitivanja pokazuju da doručak pomaže u obnavljanju nivoa glukoze - glavnog ugljenog hidrata, koji je neophodan za funkcionisanje mozga. Većina nas je sklona da preskoči doručak, jer žuri da odvede dete u školu, da stigne na posao, a tu si i mnogi drugi razlozi. Međutim, na taj način ne obezbeđujemo telu potrebnu energiju kako bi provelo dan.

Doručak pomaže da se aktivira metabolizam i da započnu razni biološki procesi u našem telu, koji su potrebni da bismo bili zdravi, energični i u dobroj kondiciji. Tako da, ako nemate dovoljno vremena, pogledajte u galeriji iznad 5 ideja zabrz, ukusan i zdrav doručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji