Odustanite od ovih namirnica! Štetne su za vaša creva

1 od 9 Fotografije

1. Namirnice sa glutenom


Ovaj sastojak se može sresti u pšenici, ražu i drugim žitaricama, od kojih se proizvode razne namirnice od testa. Kako stručnjaci tvrde, ranije ga je bilo manje, ali se je u sadašnjim sortama dosta povećale količine glutena. Sada veliki broj ljudi reaguje na gluten, tako što su netolerantni na njega. On može izazvati razne probleme sa sistemom za varenje, a koji se dovode u vezu sa grčevima, mučninama, dijarejom. U nekim slučajevima može prouzrokovati oštećenje sluzokože creva, kao i druga teška stanja. Kako ne biste imali slične probleme, izbegavajte namirnice sa glutenom. Na tržištu se može naći veliki broj proizvoda od testa poput makarona i hleba, a koji ne sadrže gluten.

Ljudski organizam ima čudesnu moć. On se može izboriti sa teškim bolestima i da iz sebe eliminiše opasne otrove i parazite. Međutim, da bi se to desilo, poželjno je da u naše telo unosimo velike porcije vitamina, minerala i vlakana. Sve to, naravno, putem hrane.

U isto vreme je dobro da izbegavamo određene namirnice, koje negaivno utiču na naše telo, a posebno na organe za varenje.

Kada se često unose, takve namirnice remete ravnotežu između dobrih i loših bakterija u crevima i to vodi do nadutosti, gasova, kiselina, povraćanja, dijareje, kao i raznih drugih neprijatnih problema sa želucem.

Ponekada ove namirnice štete crevima do tog stepena, da ona nisu u stanju da usvajaju korisne materije i onda dolazi do ozbiljnih zdravstvenih problema, poput celijakije.

U našoj galeriji pogledajte kojih 9 namirnica škode crevima i kako da nađete njihovu zamenu. Izbacite ih iz ishrane, pa ćete se sami uveriti kako se bolje osećate bez njih.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji