Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Odustanite od ovih namirnica! Štetne su za vaša creva

Odustanite od ovih namirnica! Štetne su za vaša creva

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
317822
9 od 9 Fotografije

9. Jaja od kokoški nosilja


Kokoške se tretiraju raznim lekovima i antibioticima. Kao što smo već rekli, svi ovi lekovi su štetni za crevnu floru. Zato je zaista najbolje da imate jaja od domaćih kokoški, koje se kreću i slobodno se hrane.

Ljudski organizam ima čudesnu moć. On se može izboriti sa teškim bolestima i da iz sebe eliminiše opasne otrove i parazite. Međutim, da bi se to desilo, poželjno je da u naše telo unosimo velike porcije vitamina, minerala i vlakana. Sve to, naravno, putem hrane.

U isto vreme je dobro da izbegavamo određene namirnice, koje negaivno utiču na naše telo, a posebno na organe za varenje.

Kada se često unose, takve namirnice remete ravnotežu između dobrih i loših bakterija u crevima i to vodi do nadutosti, gasova, kiselina, povraćanja, dijareje, kao i raznih drugih neprijatnih problema sa želucem.

Ponekada ove namirnice štete crevima do tog stepena, da ona nisu u stanju da usvajaju korisne materije i onda dolazi do ozbiljnih zdravstvenih problema, poput celijakije.

U našoj galeriji pogledajte kojih 9 namirnica škode crevima i kako da nađete njihovu zamenu. Izbacite ih iz ishrane, pa ćete se sami uveriti kako se bolje osećate bez njih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji