Kako da prepoznate lažno alkoholno piće

Kako da prepoznate lažno alkoholno piće

Samo specijalisti mogu sa sigurnošću da kažu da je alkoholno piće koje im se servira nije pravo, ali postoje trikovi u otkrivanju falsifikata koji pomažu i onima koji nisu specijalisti.

Da biste ustanovili da li je vino koje ste kupili pravo, a ne obojeno hemijskim bojama, sipajte vino u epruvetu ili malu flašicu, pritisnite grlo prstom i nakon toga stavite flašicu u veliku posudu sa vodom.

Sklonite prst. Pravo vino se neće pomešati sa vodom, već će se stvoriti male crvene niti u vodi. Što se brže vino pomeša sa vodom, to ima više hemijskih dodataka i veštačkih boja u vinu.

Da li je vino prirodno, to se može ustanoviti pomoću glicerina. Ako u vino sipate malo glicerina, on će se spustiti na dno posude, a pritom neće poprimiti boju.

Kako da prepoznate lažno alkoholno piće

Ako umesto vina imate neku mešavinu sa dodatkom hemijskih i veštačkih boja, glicerin će odmah poprimiti crvenu ili žutu boju.

Kako biste razlikovali dobar konjak od falsifikata, dovoljno je da zagrejete čašu konjaka pomoću dlanova i da udišete njegovu aromu - elegantna mešavina arome badema, vanile i grožđa se ne može pomešati.

Kvalitet konjaka lako možete proveriti još pre nego što ga kupite u prodavnici. Uzmite flašu konjaka i polako je okrenite, tako da joj dno bude gore.

Ako se konjak spusti nadole kao voda, znači da on nije baš najkvalitetniji. Ako sa dna flaše se slivaju kapi kao od gustog slatka, pred vama je kvalitetan konjak.

Kako biste ustanoili da li je votka kvalitetna, okrenite flašu, tako da dno flaše bude okrenuto nagore, pa pogledajte da li piće ima neke neobične čestice. Votka ne bi trebalo da ima talog u flaši.

Lažna votka obično sadrži male čestice nepoznatog porekla, a takođe može biti mutna ili žućkasta.

Komentari

Pošalji
3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: