Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Sosevi za pileće šnicle

Sosevi za pileće šnicle

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
47237
Sos za pileće šnicle

Pileće šnicle možemo začiniti raznim sosevima, a one tako budu mnogo sočnije i mekše. Možete koristiti soseve sa najrazličitijim sastojcima.

Za pikantnije pileće šnicle se mogu koristiti sosevi koji sadrže senf, kari, soja sos, beli luk, alevu papriku, sos Tabasko, itd. Svaki od ovih sastojaka je pikantan i prijatnog ukusa, pa će takve bti i pileće šnicle. Kao dodatak možete koristiti i med, jer on daje slatkast ukus, a pritom ne kvari pikantan sos. Takođe, možete dodati i beli luk i crni luk. Oni dodatno daju pikantan ukus mesu i sosu.

Drugi sosevi, koji čine da pileće meso bude meko i sočno, jesu sosevi na bazi paradajza. Na primer, paradajz sos sa belim i crnim lukom. Jelo bude znatno ukusnije i aromatičnije.

Takođe, možete koristiti i razne začine, prilgođene vašem ukusu. Možete dodati peršun, mirođiju ili čubar.

Pileće šnicle možete spremiti i sa sosevima na mlečnoj osnovi - sos sa kiselim mlekom, pavlakom, pa čak i sa svežim mlekom. Takođe, možete koristiti dimljeni ili topljeni sir. Uz ovakve soseve idu začini poput soli, aleve paprike, bbera, belog i crnog luka. Ovi sosevi su nešto teži i mansiji, ali meso bude neverovatnog ukusa.

Drugi sosoevi koji idu uz pileće šnicle su oni sa raznim vrstama sira. Možete napraviti sos sa četiri vrste sira. Veoma ukusni su sosevi sa plavim sirom i parmezanom. Od začina se mogu dodati biber, beli biber i so.

Sosevi koji se odlično slažu uz pileće meso jesu i sosevi sa pečurkama. Možete im dodati limun i biber.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji