Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Najbolji nadevi za punjeno pile

Najbolji nadevi za punjeno pile

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
1020

Pileće meso je jedno od glavnih mesa koje svakodnevno konzumiramo. Postoji nekoliko razloga za to - relativno je jeftino, ima dobar ukus, a i lako se sprema. Međutim, postoji mnogo recepata za piletinu, koji su dosta složeni i zahtevaju pravi profesionalizam kako bi se realizovali.

Punjeno pile spada u takve recepte. Daćemo vam nekoliko primera koje nadeve možete napraviti za punjeno pile, koji vas nikako neće razočarati.

Klasičan nadev je pirinač - on se može kombinovati sa pečurkama, slaninom, lukom i drugim vrstama povrća. Ovde je važno da nadev ne bude u potpunosti gotov kada ga stavljamo u pile, jer može da postane malo tvrđi, pa se neće zapeći i skuvati u potpunosti, kada je unutar pileta.

Jedan zanimljiviji recept je da se pile napuni svinjskim mesom. Za ovaj recept je potrebno da budete veoma dobar kuvar, jer oba mesa se termički obrađuju na različit način, tj. budu gotova u različito vreme. Možete uzeti komad svinjskog mesa i da ga iseckate na kockice. Kuvajte ga oko 10 - 15 minuta, pa zatim dodajte so i beli biber. Propržite meso, pa ga tek onda dodajte piletu. Svinjskom mesu možete dodati i luk, koji takođe može da se zaprži.

Punjeno pile sa kestenima - zapadnoevropski recept, koji se obično sprema sa ćurkom. Međutim, to vas ne sprečava da ga spremite i sa piletom. Osim kestena, potrebna vam je šargarepa, praziluk i malo pirinča. Važno je da znate da kestene treba prvo da skuvate i oljuštite, a praziluk, šargarepu i pirinač - da propržite. Ovo je predlog za one koji imaju malo ekstravagantniji ukus, er kesteni daju slatkast ukus jelu.

Pile možete napuniti i kačkavaljem i povrćem. Ovaj recept je nešto komplikovaniji, jer osim nadeva vam je potrebno i testo, koje će se iskoristiti za uvijanje pileta. Pile se prekriva testom jer je potrebno da se kačkavalj otopi. Povrće koje možete koristiti su brokoli, grašak, luk, kukuruz. Kačkavalj možete iseći na kockice, pa sve pomešati i napuniti pile. Međutim, ono prethodno treba da bude pečeno.

U ovom slučaju bi odgovarajući začin bio čubar. Kada napunite pile, napravite testo - samo od brašna, soli, vode i malo kiselog mleka, Možete napraviti i mrežicu od njega, pa onda uviti pile. Nakon toga ga stavite u rernu, dok testo ne dobije zlatnu boju. Zatim ga možete premazati žumancetom.

Za svako punjeno pile je najvažnije, bez obzira čime se puni, da se meso zatvori. To se može uraditi iglom i koncem. Pre nego što ga servirate, sklonite konac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji