Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Da li je pobelela čokolada štetna za zdravlje

Da li je pobelela čokolada štetna za zdravlje

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
317822

Ako ste ljubitelj čokolade u raznim oblicima, sigurno vam se makar jednom desilo da naiđete na čokoladu čija je boja izbledela. Iako ovakva čokolada uglavnom bude razlog za brigu, ona je sasvim bezbedna za konzumaciju.

To pokazuje i ispitivanje istraživača iz Hamburga, koji su se ovoj temi detaljno posvetili, nakon što je veliki broj potrošača bilo zabrinuto zbog izbledele boje čokoladenih proizvoda.

Često se dešava da kada ljudi kupe čokoladu kojoj rok trajanja nije istekao, a koja često budi razne sumnje. Boja takve čokolade nije braon, već kao da ima razne mrvice po sebi i koje su često beličaste boje. To ne bi trebalo da bude nikakav razlog za brigu, tvrde naučnici.

Oni tvrde da u većini slučajeva da se to dešava zbog neodgovarajućih atmosferskih uslova u kojima je čuvana čokolada. To se obično dešava kada se čokolada čuva na hladnom mestu.

Da bi se izbegla mogućnost da čokolada pobeli i da sačuva svoju boju, čuvajte proizvode od čokolade na temperaturi od 16 do 18 stepeni. Takođe, izbegavajte da držite pakovanje čokolade dugo otvoreno, preporučuju naučnici.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji