Svojstva i lekovito dejstvo soka od krompira

Svojstva i lekovito dejstvo soka od krompira

Krompir leči gastritis, čir, snižava holesterol, nivo šećera i krvni pritisak. Normalizuje nivo mokraćne kiseline i uspešno pomaže kod prekomerne težine.

Krompir može biti ukusan na mnogo načina: kuvan, pečen, dinstan i pržen.

Danas ćemo obratiti pažnju na medicinsku upotrebu krompira, koja je malo poznata.

Krompir može biti veoma koristan za vaše zdravlje, ako znate kako da ga iskoristite. Najbolji način da se iskorite sve blagodeti za zdravlje jeste da konzumirate sok od krompira.

Šta je toliko posebno u ovom soku? Širok spektar lekovitih svojstava će vas iznenaditi.

1. Uspešno leči gastritis - krompir je alkalan, a sok od njega služi da se umiri želudačno-crevni trakt i pomaže da se izleči prekomerna kiselost (kiselina u želucu). Za lečenje gastritisa uzmite 1 kašiku sveže ceđenog soka od krompira, rastvorite ga u čaši sa vodom i pijte 30 minuta pre doručka, ručka i večere, a poboljšanje ćete odmah osetiti.

2. Leči čir na želucu - ako pijete samo 2 kašike soka od krompira na prazan stomak, a isti postupak ponovite i pre obroka, znatno ćete poboljšati stanje. Nakon mesec dana ćete u potpunosti zaboraviti na ovaj problem!

3. Dijabetes - i kod njega se preporučuje sok od krompira, budući da potpomaže snižavanje nivoa šećera u krvi.

4. Je l' pušite? Ako imate ovu naviku, trebalo bi da redovno pijete sok od krompira. On vam neće pomoći da odustanete od pušenja, ali će vam pomoći da pročistite pluća.

- Sok od krompira je neverovatan antiupalni lek, koji se veoma uspešno bori sa artritisom i svim drugim bolovima, koji su posledica upala, poput bolova u leđima ili zglobovima.

- Sok od krompira povoljšava cirkulaciju u svim delovima tela

Svojstva i lekovito dejstvo soka od krompira

- On je veoma alkalan i koristi se za alkalizovanje organizma, a kojim se moge sprečiti razne bolesti kao što je rak i kardiovaskularne bolesti.

- Neverovatno dobro leči ekcem i akne, pomaže da se koža brzo pročisti.

- Sok od krompira vam može pomoći da smršate

- Odličan je kod gihta i eliminiše mokraćnu kiselinu

- Pomaže da se snizi visok nivo holesterola

- Pomaže da se pročisti jetra i žučna kesa

Istraživanja su pokazala da je sok od krompira veoma efikasan u lečenju pankreatitisa i bolesti bubrega. Postoje dokazi da on kontroliše krvni pritisak. Sprečava stvaranje kamena u urinarnom traktu. On je izvor vitamina A, C, B i fosfora, kalcijuma, gvožđa, kalijuma, proteina i zeaksantina.

Kako da napravite sok? Poželjno je da za to koristite organski krompir. Možete sok napraviti u blenderu, mašini za ceđenje ili da narendate krompir i da ga sami procedite. Razredite sok sa pročišćenom vodom, na jednu kašiku soka ide 150 ml vode. Pijte ga odmah čim ga procedite. Ako vam se ne sviđa ukus, pomešajte sa nekim drugim sokom, na primer od jabuke, šargarepe ili bundeve.

Komentari

Pošalji
4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: