Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!

Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
246
Jaja

Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru.

Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno. Veliki broj istraživanja je pokazalo da su jaja jedna od najkorisnijih namirnica na planeti Zemlji.

Jaja imaju nizak sadržaj masti i bogata su proteinima, pa su idealna namirnica za svakog ko vodi zdrav način života. Ponekada bi trebalo da razmislimo da li su jaja iz supermarketa zdrav izbor.

Najbolja za konzumaciju su sveža jaja. U prodavnicama se obično retko dajte informacija da li su ona sveža ili ne.

Pogledajte jaja na prvoj slici. Ona dolaze sa različitih mesta. Prvo jaje dolazi sa farme. Drugo je od kokoške koja je hranjena čistim koncentratom od žitarica. Treće jaje je kupljeno u supermarketu.

Pokazalo se da je najlakše ustanoviti kvalitet jajeta prema njegovom žumancetu. I sami vidite veliku razliku među ovim žumancima - posebno kada je njihova boja u pitanju.

Jaje koje je uzeto direktno sa farme ima jarku narandžastu boju. Sa druge strane, druga dva jajeta imaju tamnožutu boju. Gotovo je nemoguće da se razlikuje. Uprkos tome, budite obazrivi i uvek kada imate mogućnost, kupujte sveža jaja direktno sa farme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji