Bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Eto šta Francuzi jedu za doručak

Eto šta Francuzi jedu za doručak

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
1714264
Francuski tost

Francuska kuhinja je do današnjeg dana dovedena do prave umetnosti. Hrana i način na koji se konzumira su posledica dugogodišnjeg razvoja kulture i tradicije.

Jedno od najvećih blaga današnje Francuske je njena kuhinja. Za svakog je doručak najvažniji obrok u toku dana. On treba da bude kvalitetan i da zasiti. Prema različitim navikama i ukusima, neki vode da doručak bude sladak, drugi vole da bude slan, lagan ili obilan.

Doručak u Francuskoj se naziva le petit déjeuner (mali ručak) i obično se sastoji od kriške francuskog hleba, premazane maslacem. Najomiljeniji je baget. U lokalnim pekarama se mogu naći razne vrste, neke od njih su sa orašastim plodovima, sa dimljenim mesom i sirom, sa voćem i još raznim dodacima.

Dobar doručak se sastoji od brioša (njegov ukus podseća na hleb specifičnog oblika), kroasan sa slatkom ili čokoladom.

Ono što je obavezno na trpezi ujutru jeste kafa sa mlekom i sveže ceđeni sok od pomorandže. Za razliku od drugih nacionalnih kuhinja, kobasice, šunka i jaja su izbačena sa jelovnika za doručak.

Doručak je mnogo laganiji, a količina dobro proračunata, a u isto vreme i izbalansirana, kako bi se svaki Francuz osećao sito i odmorno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji