Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Dokazano! Mikrotalasne pećnice nas ubijaju!

Dokazano! Mikrotalasne pećnice nas ubijaju!

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
246
Mikrotalasne peći

O prednostima i manama mikrotalasnih pećnica se već odavno govori. Nova istraživanja su pokazala koliko je lako da zbog mikrostalane peći uhvatimo mnoštvo smrtonosnih bolesti.

Dijabetes, gojaznost, onkološka oboljenja, pa čak i neplodnost - to je samo deo posledica, do kojih može dovesti zagrevanje hrane u mikrotalasnoj peći. U to veruju indijski naučnici, koji su sproveli jedno interesantno istraživanje.

U novom istraživanju su otrkili šokantnu istinu o mikrotalasnim pećnicama. Uobičajeno zagrevanje hrane u ovom uređaju može ostaviti ozbiljne posledice po zdravlje.

Najopasnije pri korišćenju mikrotalasnih pećnica jeste zagrevanje hrane u plastičnim posudama. Oavakav način zagrevanja hrane može dovesti do problema sa krvnim pritiskom, povećava rizik od neplodnosti, vodi do dijabetesa, gojaznosti i raka. Uzrok je to što plastične posude pod uticajem talasa, koje mikrotalasna pećnica proizvodi, ispuštaju opasne hemikalije.

Spas, na svu sreću, postoji. Odustanite od korišćenja mirkotalasnih pećnica i zagrevajte hranu u rerni u šerpi ili tiganju. Tako će ona ostati korisna i ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji