bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da vam pileće meso bude meko?

Kako da vam pileće meso bude meko?

Kako da vam pileće meso bude meko?

Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko. Druga varijanta je da ispečete pileće meso sa alkoholom - pivo ili vino. To će, takođe, obezbediti odličan rezultat. Meso će biti sočno, meko i veoma ukusno.

Drugi način da spremite sočno i meko pileće meso je da kada ga pečete da koristite papir za pečenje. Na kraju se papir sklanja, da bi piletina moga da uhvati koricu. Isti rezultat ćete imati i sa folijom za pečenje. Meso će biti meko i sočno.

Još jedna varijanta da pečete pileće meso i da bude meko, sočno i veoma ukusno jeste da koristite kesu za pečenje. Nemojte zaboraviti da probušite rupice na kesi. Rezultat je neverovatno meka piletina.

Kako da vam pileće meso bude meko?

Pileće meso bude veoma meko i sočno kada se sprema u ekspers loncu ili u vatrostalnoj posudi.

Postoje recepti u kojima se preporučuje da se pileće meso potopi u mleko, pre nego što se spremi. Tako ćete dobiti meko i sočno meso.

Da pileće meso bude meko, možete koristiti maslac, majonez, pavlaku, pivo, belo vino, mleko (sveže mleko ili kiselo), koka-kolu (ili neki drugi gazirani napitak), sos od paradajza, senf, soja sos, sok od limuna, beli luk i razne začine za pile ili po vašoj želji.

Marinada je još jedan način da dobijete meko pileće meso. One mogu biti sa svežim mlekom ili kiselim. Beli luk je dobar za gotovo svaku marinadu za meko pileće meso.

Kako da vam pileće meso bude meko?

Nemojte zaboraviti i na pivo. Ono pomaže da meso bude veoma meko i sočno kada se peče. Belo vino takođe možete koristiti, kako biste dobili meko pileće meso. Svaki bezalkoholni gazirani napitak možete koristiti kada pečete piletinu. Originalni recepti su sa koka-kolom, ali se ne sviđa svakome sladak ukus, koji ona daje mesu. Zato možete koristiti i gazirnau vodu.

Kada pečete pileće meso, možete koristiti i pileći bujon, da bi ono bilo sočno i meko. Druga opcija je da korsitite razne soseve koji će učiniti meso mekanim.

Možete peći piletinu tako što ćete preko staviti tanak sloj majoneza, pavlake ili maslaca. Tako će meso upiti ulje i uvek biti meko i sočno, a ukus neverovatan. Aroma pilećeg mesa je neverovatna.

Druga varijanta je da se marinada kombinuje sa soja sosom, medom i votkom. Meso bude meko i veoma ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji