Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Eto koje je najzdravije povrće na svetu

Eto koje je najzdravije povrće na svetu

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
317822
Pica sa brokolijem

Povrće je poznato po svojim koristima za zdravlje. Još u vrtiću nas uče da treba da jedemo povrće u velikim količinama, da bismo bili zdravi i porasli veliki.

U zadnje vreme specijalisti za ishranu ističu da je lisnato povrće (spanać, kelj, kupus, zelena salata, kiseljak) veoma dijetično i korisno za zdravlje. Uprkos tome, pokazalo se da je drugo povrće najkorisnije.

Prema najnovijim ispitivanjima doktora Rangana Čatardžija, najvažnije povrće od svih je brokoli. Baš ovo zeleno povrće specijalisti preporučuju da dodajemo u smuti, jer brokoli ima najviše korisnih svojstava.

Brokoli pripada porodici krstačica. Kao što i sami možete pretpostaviti, brokoli su rođak karfiolu. Oni telu daju zaista mnogo.

Ove ukusne ružice poboljšavaju varenje, pomažu u borbi sa kilogramima, poboljšavaju rad srca i očiju, jačaju imunitet i pomažu da se zubi izbele na prirodan način. Takođe, smanjuju nervozu i doprinose kvalitetnijem snu.

Brokoli su neverovatna namirnica. Oni vam mogu spasiti život, tvrdi doktor Rangan Čatardži, kako ga citira Independent.

Već sad imate dobre razloge da jedete brokoli češće. A ako se mislite kako da ih spremite, pogledate u galeriji nekoliko ideja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji