Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Kako vam korijander pomaže da imate lepu kožu

Kako vam korijander pomaže da imate lepu kožu

2 od 4 Fotografije

2. Korijander sa sokom od limuna


Kombinacija mlevenog korijandera i soka od limuna može učiniti čuda za akne i mitisere. Ispasirajte jedan struk svežeg korijandera i dodajte sok od jedog limuna. Nanesite smesu na mesto sa aknama. Korijander uklanja mrtve ćelije i podmlađuje kožu.

Korijander, poznat još i kao kineski peršun, jedan je od darova prirode, koje nikada ne treba zanemarivati. Veliki broj jela možemo začiniti ovom aromatičnom biljkom, ali da li ste znali da je on tajna do vaše sjajne kože.

Korijander pripada porodici celera i peršuna. Osim što se dosta koristi u kuhinji, on je glavni sastojak ulja i parfema. Ima osvežavajući i jak miris, koji tera čoveka da se odmah oseća mlađe. Antiseptička i antioskidantna svojstva čine ovu biljku jedinstvenom.

Korijander je veoma bogat folnom kiselinom, vitaminom C i beta karotenom. On pomaže koži da bude meka, elastična i sjajna, a ćelije kože su zaštićene od oksidativnog stresa. Zbog visokog nivo antioksidanata, štiti od slobodnih rakidala, koji usporavaju proces starenja. Gvožđe u korijanderu štiti kožu od mašnjenja.

Bilo da je reč o aknama ili pigmentaciji, masnoj ili suvoj koži, bubuljicama ili mitiserima, sok od korijandera čini čuda. Antigljivičn i antimikrobni elementi u ovoj biljci se koriste za lečenje ekcema. Pogledajte u galeriji kako da uz pomoć korijandera imate perfektnu kožu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji