Koristi od konzumacije ananasa

Koristi od konzumacije ananasa

Ananas je voće zanimljivog oblika. On sadrži dosta korisnih materija za naš organizam. Ananas je bogat vitaminom C, vlaknima, manganom, bromelainom (enzim), vitaminima B grupe i tiaminom.

Ananas je koristan za ljudski organizam. Glavne koristi su: jak imuni sistem, poboljšava varenje, pomaže da imamo zdrave kosti, pomaže u borbi sa rakom, pomaže da imamo zdravo srce, pomaže kod alergija, prehlada i upala sinusa, čuva vid, reguliše krvni pritisak i pomaže osobama koje imaju artritis.

Ananas deluje kao antioksidans, zbog velikih količina mangana, koje sadrži.

Ananas je niskokalorično voće, ne sadrži štetne masti, bez holesterola je.

Ananas iz konzerve sadrži velike količine šećera i malo vitamina i minerala, zbog obrade plodova.

Sadržaj vitamina C u ananasu pokriva pola od potrebne dnevne doze za vitaminom C. Vitamin C štiti ćelije od oštećenja, jer je antioskidant. Takođe, vitamin C štiti srce i pomaže kod bolova u zglobovima.

U ananasu ima 75% dnevne doze mangana. Ovaj mineral je važan za dzravlje kostiju i vezivnog tkiva. Kada se mangan kombinuje sa drugim mineralima, on štiti žene od osteoporoze.

Velike količine vitaina C u ananasu pomažu u zaštiti od makularne degeneracije. Ova bolest utiče na vid kod odraslih ljudi.

Koristi od konzumacije ananasa

Ananas je voće koje sadrži velike količine vlakana. On potpomaže rad sistema za varenje.

Enzim bromelain, koji se nalazi u ananasu, takođe pomaže u brzoj razgradnji hrane. On pomaže i kod raznih upala. Bromelain je enzim koji može sprečiti razvoj tumora i pomaže kod lečenja artritisa.

Ako imate upalu sinusa ili prehladu, anaans će vam pomoći da se izborite sa sekretima. Ananas pomaže i kod alergija, tj. smanjuje neprijatno curenje nosa, koje se javlja kod alergija.

Komentari

Pošalji
5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: