Konzumacija zelenog čaja vas može spasiti od ove dve bolesti

Konzumacija zelenog čaja vas može spasiti od ove dve bolesti

Konzumacija zelenog čaja se preporučuje kada želite da smršate, ali osim u borbi sa suvišnim kilogramima, ovaj čaj vam može pomoći da smanjite i sprečite pojavu rizika od dve smrtonosne bolesti.

Istraživanjem Britanske fondacije za borbu prtovi kardiovaskularnih bolesti je ustanovljeno da svakodnevna konzumacija zelenog čaja može sprečiti pojavu moždanog udara i infarkta.

Ovaj topli napitak sadrži materije koje razgrađuju naslage koje su se nagomilane na zidovima arterija i oko crvenih krvnih zrnaca.

Materija, tzv. epigalokatehin-3-galat (EGCG) se povezuje sa proteinom, tzv. apoA-1, koji razgrađuje naslage na manje i razložive molekule, koji na teži način mogu da oštete krvna zrnca.

Ovo otrkiće će postaviti temelje da se ova metoda razradi i da se koristi aktivan sastojak epigalokatehin-3-galat u različitim preparatima, tako da ljudi ne morju da piju ogromne količine zelenog čaja.

Konzumacija zelenog čaja vas može spasiti od ove dve bolesti

Novootkrivena korist zelenog čaja daje nade i u prevenciji protiv moždanog i srčanog udara, tvrde naučnici sa Univerziteta u Lankasteru i sa Univerziteta u Lidsu.

Sada je potrebno da se oktriju odgovarajuće tehnologije za izvlačenje epigalokatehin-3-galata, tako da se ova materija iskoristi kao glavni instrument u borbi protiv ove dve smrtonosne pojave.

Komentari

Pošalji
4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: