Dijeta protiv masnih naslaga - šlaufa
bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta protiv masnih naslaga - šlaufa

Dijeta protiv masnih naslaga - šlaufa

Šlaufi

U žargomu se nepotrebne masne naslage oko struka nazivaju „šlaufima“ ili „ljubavnim držačima“. To je zapravo nagomilavanje velikog broja masnih ćelija na jednom mestu, koje se, kada se jednom stvore, uprkos dijetama i vežbama, tope poslednje. Zbog toga je često viđena pojava da naizgled mršave žene imaju takve naslage -„šlaufove“.

Rešenje problema sa naslagama se krije u onome što jedemo. Prilikom skidanju naslaga najviše smetaju slatkiši. Njih treba potpuno obustaviti. Slično je i sa testeninom, a slatko sa testom je najgora kombinacija, koja momentalno lepi nove slojeve na već postojeće naslage.

Skidanje naslaga je veoma teško, i zahteva primenu stroge dijete. Dojeta se sastoji uglavnom od kuvane hrane, pošto takva hrana ima visok nivo proteina, ali istovremeno sadrži i dobre ugljene hidrate.

Musli

Doručak: 3 kašike ovsenih pahuljica i 2 kašike suvog grožđa, natopljenih u malo tople vode.

Ručak: Kuvano sočivo ili grašak, bez masnoće, sa različitim povrćem, salata;

16:00 h: 50 grama nepečenih semenki bundeve.

Večera: Kuvani pasulj bez masnoće, sa različitim povrćem, salata.

Ovaj rešim ishrane je šik za organizam i primenjuje se dok možete da izdržite. Čak i da uspete samo tri dana, nemojte da brinete – rezultat će biti vidljiv.

Posle ovog, posnog režima, pređite na sledeći:

Doručak: 3 kašike ovsenih pahuljica sa 100 g kravljeg sira, prelivenih sa malo tople vode;

Mršavljenje

Ručak: Meso sa roštilja, da nije masno, prilog od kuvanog brokolija ili boranije, salata.

16:00 h: 2 kuvana posoljena jaja

Večera: Meso sa roštilja, da nije masno, prilog od kuvanog brokolija ili boranije, salata.

Za uklanjanje naslaga međutim, samo dijeta nije dovoljna. Potrebna je i određena fizička aktivnost. Efektni za uklanjanje naslaga su tae bo fitnes, kalanetiks program vežbanja i uopšte sportovi, koji stalno aktiviraju organizam i podstiču ga na sagorevanje masnoća.

Ali vodite računa kada su u pitanju vežbe koje koristite. Ako naprimer pravite vežbe za stomak, nećete istopiti naslage, već ćete učvrstiti stomačne mišiće, koji će istati nevidljivi pod naslagama. Potreban vam je trening za sve grupe mišića. Na taj način se mršavi u celini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji