bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta, s kojom je Džejmi Oliver smršao i spava bolje

Dijeta, s kojom je Džejmi Oliver smršao i spava bolje

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
2111390
2 od 10 Fotografije

2. Ograničite meso


Džejmi Oliver je otkrio da je većina stogodišnjaka jela meso ne više od dva puta nedeljno, a oni, koji su primenjivali vegetarijanski rezim, su nadživeli ljude koji su preferirali mesne delikatese;

Svaki ljubitelj kulinarstva odmah povezuje ime Džejmi Oliver sa nečim ukusnim. Međutim, ispostavilo se da je britanski kuvar privrženik zdrave ishrane i preporučuje da poštujete nekoliko pravila ishrane za dugovečnost.

Kao deo svoje televizijske emisije Jamie's Super Foods na Channel 4, ovaj kuvar putuje po celom svetu, da bi pokazao različite nacionalne kuhinje, karakteristične za različite države.

Otkrio je da dugovečne nacije imaju zajedničke navike u ishrani, a da toga nisu svesne. Sam Džejmi Oliver je primenio deo njihovih tradicija u svojoj ishrani, i kaže da je, od kako primenjuje novi režim ishrane, skinuo nekoliko kilograma i spava mnogo bolje.

Lekari u Velikoj Britaniji takođe imaju pozitivne reakcije na pravila Džejmija Olivera za zdravu ishranu. Njihova istraživanja tvrde da ćete, prateći ove metode, smanjiti rizik od razvitka kardiovaskularnih bolesti i pojave raka.

Dijeta je kombinacija japanske, grčke, kostarikanske i centralno američke kuhinje. U TV emisiji Džejmijeve super-namirnice, kuvar otkriva kako treba da se hranite, da bi dostigli duboku starost.

I ne radi se o Goji bobicama i bio-napicima. Radi se o kuvanju sa jednostavnim namirnicama. Obično su to sasvim obični proizvodi, od kojih se prave osnovna jela, kaže Oliver, a u galeriji možete videti obavezne elemente njegove zdrave ishrane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji