Kako da skinemo tri kilograma bez gladovanja za samo nedelju dana

Voda

Neprijatna posledica nakon mnogo lepih uspomena koje donose praznici, obično je što u prvim radnim danima nove godine postoji velika verovatnoća da nam neki komad omiljene garderobe više ne odgovara. Eksperti tvrde da oko Božićnih praznika dodajemo između tri i pet suvišnih kilograma.

Da bismo ponovo bili u formi, postoje hitne mere pomoću kojih možemo da ih se oslobodimo.

Načina za skidanje suvišnih kilograma je mnogo. Na žalost, većina njih iziskuje da budemo gladni i nezadovoljni. Glad, kako većina dijetologa savetuje, nije rešenje.

Ako želimo da skinemo bar tri kilograma bez gladovannja i to samo za nedelju dana, treba da pratimo tri prosta pravila - da zaboravimo na slatkiše, da se krećemo više i da pijemo mnogo vode.

Najvažnije od goepomenutih pravila je da odmah izbacimo sve šećere iz našeg menija. To je hrana koja stimuliše sekreciju insulina, koji je osnovni hormon odgovoran za skladištenje masnoća u telu.

Nije neuobičajeno da se izgubi 2 kilograma (ponekad i više) u prvoj nedelji, nakon što smo okrenuli leđa svim slatkišima. Sa svakim kretanjem gubimo kalorije. Ako uspemo da ih sagorimo, naše telo počinje da nabavlja neophodno od masnoća u našem organizmu. Za tu svrhu nisu potrebni dugo trčanje i težak fizički napor.

Šoping

Možete na primer da zaboravite na lift. Nije neophodno i da idete svuda kolima. Čak i deset minuta šetnje može da nam pomogne da sagorimo kalorije. Sada u svim tržnim centrima ima rasprodaja nakon božića. Evo savršenog načina da spojite lepo i korisno - lepu šetnju i korisnu kupovinu.

Ponekad jedna čaša vode može da otkloni osećaj gladi. Ljudsko telo ima potrebu od bar dva litra vode na dan. Pri potrebi za hidratacijom, naš organizam šalje signale do našeg mozga koje mi tumačimo kao glad.

Tako, ako vas mori glad između osnovnih obroka, prosto popijte veliku čašu hladne vode. To će snabdeti telo naophodnom hidratacijom i ograničiće impulse za nezdravim grickanjem i unosom dodatnih kalorija između obroka.

Sledeći ova tri prosta pravila, možemo lako da se odupremo nagomilanim kilogramima tokom praznika i da ostanemo samo sa lepim uspomenama od susreta s prijateljima i rodbinom oko novogodišnje trpeze.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji