Dijeta Čistih 30 ili kako će vas suzdržavanje od mesec dana izlečiti

Čisti 30

Ako imate zdravstvenih problema sa zapaljenjem zglobova, evo nekoliko saveta da poboljšate vaše zdravstveno stanje i ublažite bolove. Režim ishrane je osmilila Melisa Hartung i nosi naziv Čistih 30. Detalje ovog režima ishrane možete naći i na guglu, ali uopšteno rečeno - ovo je dijeta bez plana.

Dijeta se bazira na tome da jedan mesec ne treba da jedete ništa od testa, ništa mlečno, da ne konzumirate nikakav alkohol, da izbacite iz ishrane beli i bilo kakav drugi šećer, veštačke zaslađivače, pasulj, soju i prerađevine.

Tokom meseca je dozvoljeno da jedete voće, povrće, meso i ribu. Možete da koristite pročišćeno ulje i biljna ulja kao što su maslinovo ulje i ulje lana. Od mahunarki je dozvoljena samo boranija.

Umesto sendviča jedite bistre čorbe - može da bude od povrća ili kombinovana sa mekim telećim ili pilećim mesom. Moso može biti skuvano ili prodinstano sa povrćem. To će vam pomoći da lakše prevazićete nalete vučje gladi početkom dijete.

U mesu ima triptofana - materija koja je direktno povezana sa proizvodnjom serotonoida. Što je nivo ove materije viši, tim bolje za vas.

Bolesni zglobovi

Umesto jutarnje kafe pijte biljni čaj ili zeleni čaj. Suvišan kofein tera telo da čuva masti. Nikako nemojte piti toplu čokoladu, jer ovaj napitak ima 448 kalorija samo u jednoj šolji.

Nikako ne zaboravite na vodu! Kada je hladno vreme, voda se pije u istim količinama kao i leti. To je potrebno, kako bi se omogućila normalna razmena materija. Topla voda sa limunom je odličan izbor. Ako se pridžavate ovih saveta, zdravlje vaših zglobova će se poboljšati, a vi ćete se odlično osećati!

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji