Primer jelovnika za šestonedeljnu dijetu Šred

Dijeta Šred

Šred dijeta je apsolutni hit ovog leta. Njen naziv potiče iz engleskog jezika - šred znači smanjujem.

Šestonedeljni režim ishrane je namenjen osobama koje žele da smanje veličinu odeće, da se zategnu i da dovedu u red određene delove tela. Ova dijate nije namenjena za drastično skidanje kilograma. Ovom dijetom se najviše tope potkožne masti.

Dijeta Šred je poznata još i kao 6-10-2. U prevodu to znači: za 6 sedmica smanjite 10 cm obima u struku i smanjite veličinu odeće za 2 broja.

Dijetetski režim Šred

Pridržavajući se ove dijete, vi nećete primetiti razliku na vagi, već u veličini odeće, koja će znatno biti manja. Kod ovog režima ishrane, osim što je važno da poštujete određeni unos kalorija i broj obroka, veoma je važno da unosite mnogo tečnosti. Obavezni su i kardio treninzi.

Dijete

Šred dijeta traje 6 sedmica. Cilj je da metabolizam bude stalno aktivan, a istovremeno da se hormoni održe u balansu.

Dok dijeta traje, svakog dana treba jesti ukupno 6 puta - 4 glavna obroka i 2 među. Ono što ćete uključiti u svoj jelovnik najviše zavisi samo od vas.

Jedino, čega treba da se pridržavate, jeste broj obroka, da jedete na svakih 3 sata i da pratite kalorije. Takođe, poželjno je da jelovnik bude raznolik, a cilj je da metabolizam bude stalno aktivan, a ne u stagnaciji.

Primer jelovnika za šestonedeljnu dijetu Šred

Sedmica 1: 6 obroka dnevno:

Mršavljenje

4 glavna obroka - po 300 kalorija svaki

2 međuobroka - 100-150 kalorija svaki

Sedmica 2: 6 obroka svakog dana; Tokom ove nedelje se aktivira usporeni metabolizam

4 glavna - po 250 kalorija svaki

2 međuobroka - po 100-150 kalorija svaki

Sedmica 3: 6 obroka svakog dana; Preporučuju se supe, šejkovi, sokovi

4 glavna obroka - po 200 kalorija svaki

2 međuobroka - 100-150 kalorija svaki

Sedmica 4: 6 obroka svakog dana; Tokom ove nedelje je dozvoljen alkohol, do 3 piva sedmično i 2 čaše belog vina tokom 5. sedmice

4 glavna obroka - po 300 kalorija, svaki

2 međuobroka - 100-150 kalorija, svaki

Sedmica 5: 6 obroka svakog dana. Pročišćenje

Glavna ideja ove dijete je da se pročisti jetra. Svakog dana se počinje sa čašom tople vode, pa zatim se konzumiraju sokovi za detoksikaciju i obavezno 1 čaša soka od limuna sa lanenim semenom ili maslinovim uljem. Međuobroci treba da uključuju čvrste namirnice, oko 100-150 kalorija.

Sedmica 6: Poslednja sedmica je identična prvoj, ali trebalo bi još jednom naglasiti da ishrana treba da bude raznolika.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji