bonapeti.rs»Članci»Dijete»Laka dijeta za sporo, ali sigurno mršavljenje

Laka dijeta za sporo, ali sigurno mršavljenje

Dijeta Saut bič

Svi smo probali da budemo u formi za kratko vreme. Ne jedemo, konzumiramo smao tečnosti i za nekoliko dana skinemo suvišne kilograme. Međutim, posle nekog vremena se oni kao bumerang vraćaju. To je tako, jer kratkotrajna dijeta daje kratkotrajne rezultate.

Predstavljamo vam jednu dijetu, uz koju nije potrebno da gladujete ili da se suvišni kilogrami vraćaju posle nekog vremena - Dijeta South Beach.

Cilj ove dijete jeste da se ravnomerno mršavi, zdravo, a najvažnije - dugotrajno i bez jo-jo efekta. Autor ove dijete jeste američki kardiolog Artur Agatstan, koji se dugi niz godina borio da dokaže da odvanjanje namirnica sa proteinima i ugljenim hidratima nimalo nije dobar način da budete u formi.

Dijeta se satoji iz 3 faze:

1. faza

Prva faza je najstroža i traje 14 dana ili 2 sedmice. Ona podrazumeva 3 obroka dnevno, kao i 2 međuobroka. Tokom te 2 nedelje se režim bazira na konzumaciji čistih proteina, uglavnom ribe, pilećeg mesa, ćuretine, soje. Ono što je u potpunosti zabranjeno tokom prve etape jeste skrob, tj. proizvodi od testa, kao i šećeri, uključujući i voće. Glavni cilj ove faze jeste da stabilizuje šećer u krvi. Sledeća dva koraka dijete će vam pokazati kako da regulišete već skinute kilograme i kako da zrava ishrana postane vaš način života.

2. faza

Crni hleb

Ovu fazu direktno mogu započeti ljudi koji nemaju prekomernu težinu, a imaju za cilj da smršaju oko 5 kg. Za one koji su malo deblji preporučuje se da poštuju dijetu od samog početka. Tokom ove etape se konzumira integrlani hleb i voće - tj. dobri ugljeni hidrati.

3. faza

Dijeta

Ova faza počinje kada se postigne optimalna zdrava težina. Ova faza je faza upznavanja, jer glavni cilj ove faze jeste da osoba sazna koje su namirnice korisne, a koje ne za njegov organizam. Zašto da bira jednu namirnicu umesto druge. Svaka osoba je različita, zato je i ova faza jedinstvena po sebi.

Za dijetu se mogu izraditi specijane vežbe, koje se baziraju na menjanju intezivnih pokreta i vežbi sa sporijim pokretima. Prema Agastanu, to tera metabolizam da radi mnogo brže i da sagoreva više masti, čak i nakon što se završi sa treningom.

Dijeta South Beach je sve popularnija kod Amerikanaca, ali vremenom postaje i na našim prostorima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji