Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva lep pirinačIako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač itd.), mnogi ljudi koji su "došljaci" u kuhinji nailaze na poteškoće upravo sa njim...
10. feb.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena...
13. jun
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se kuva sa multikukerom?Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast;
- Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja;
- Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite...
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
14. okt.
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuU vok tiganju takođe možete da napravite prženi pirinač na kineski način, pržene špagete, mekanu teletinu u voku, sočnu piletinu u voku i naravno svinjetinu u voku....
17. avgust
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
26. feb.
Kako da nam se ne lepi pirinačVode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode.
3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
18. feb.
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠŠaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
15. feb.
Kako se kuva blanširani pirinač?Prednosti blanširanog pirinča
Blanširani pirinač ima mnogo dobre hranljive kvalitete i ne slepljuje se. Ne kuva se brže od običnog pirinča....
15. januar
Kako se kuva imperatorski pirinačTreba da znate da je imperatorski pirinač malo tvrđi po ukusu i ukoliko se vama dopada malo mekši pirinač poput bisernog pirinča, onda vam se crni pirinač neće dopasti....
19. april
Kako se kuva jasmin pirinač?Jasmin pirinač je posebna sorta pirinča koja ima duga zrna. Raste u planinskim predelima severoistočnog Tajlanda....
23. sep.
Kako se kuva crni pirinač?Crni pirinač se kuva na isti način kao i beli pirinač, sa malom razlikom, da vam treba malo više vremena za njegovu kulinarsku obradu....
01. maj
Pirinač u šerpiZatim se dodaje voda, količina se određuje prema vrsti pirinča.
U ovom slučaju je korišćen beli pirinač dugog zrna i odnos pirinča prema vodi je bio 1:2....
23. maj
Pirinač u čašiZapržimo u maslacu iseckan luk, šargarepu, suvo grožđe i pirinač. Sipamo bujon u začinjavamo solju i biberom.
Čim se pirinač skuva, dodajemo narendan sir i šunku, isečenu na kocke....
01. mart
Kako da blanširamo pirinač?Od blanširanog pirinča možete napraviti ukusnu svinjetinu sa pirinčem, pirinač sa povrćem, tikvice sa pirinčem, pa čak i kuglice od pirinča....
23. januar
Jednostavan pirinač u multikukeruKada radimo sa multikukerom nezavisno do vrste pirinča koju koristimo, obavezan uslov je da pirinač mnogo dobro operemo. Ako to ne uradimo pirinač može blago da nam zagori po dnu posude....
26. januar