Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač. Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da popravimo presečeni majonez?Kako da popravimo presečeni majonez?
16. mart
Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine: - U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
Kako da napravimo karamel bez greškeKako da napravimo karamel bez greške
17. mart
Svako može da rastopi šećer na ringli, ali samo najbolji kuvari mogu da naprave savršen karamel, zato što su potpuno ovladali kulinarskom tehnikom za bezgrešno karamelizovanje šećera. Evo i nekoliko saveta, uz pomoć...
Listovi papaje - kako da ih koristimoListovi papaje - kako da ih koristimo
23. jul
Papaja je egzotično, ukusno i korisno voće, svima poznato po svom visokom sadžaju vitamina, minerala i antioksidanasa koji pomažu zdravlju ljudskog tela. Ali ovde je neobično to što mnogi ljudi teško da poznaju svojstva...
Da popravimo kiselo vinoDa popravimo kiselo vino
30. dec.
Ali, kao i kod pravljenja mnogih stvari kod kuće, postoji mnogo parametara na koje treba obratiti pažnju prilikom pravljenja vina i da pazite na moguće greške, kao što je pojava kiselog ukusa....
Česte greške kod kuvanja rižotaČeste greške kod kuvanja rižota
04. nov.
Koje su najčešće greške u kuvanju rižota i zašto toliko iskusnih kuvara ne uspeva u pripremi ovog specijaliteta od pirinča? Prva greška počinje u prodavnici prilikom izbora proizvoda....
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
Čišćenje lignji Kako lako i jednostavno očistiti lignje? Lignje su veoma ukusna i zdrava morska hrana, ali da ne bi izgubile svoje korisne osobine, morate biti u stanju da ih pravilno skuvate. Lignje se mogu očistiti na...
Najvažniji vitamini za oči i kako da ih nabavimoNajvažniji vitamini za oči i kako da ih nabavimo
16. jun
Svaki organ u našem telu je važan i zbog toga treba da znamo kako da se dobro brinemo o svakom delu našeg tela. Oči su naš portal ka svetu i njima vidimo njegovu lepotu. Za to je mnogo važno da se brinemo veoma dobro o njima...
Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimoDijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimo
26. feb.
Prilikom držanja dijeta preporučena su posna mesa i to od mlađih životinja - teletina, junetina, piletina i jagnjetina. Kod različitih oboljenja dozvoljavaju se svinjetina i ovčetina, ali bez masnoće. U većini slučajeva...
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
Kada su nam potrebni koji vitamini i kako da ih obezbedimo?Kada su nam potrebni koji vitamini i kako da ih obezbedimo?
11. okt.
Da bismo ostali zdravi, potrebni su nam vitamini i minerali, bez obzira na našu ishranu. Kroz korisne supstance obezbeđuje se pravilan rast tela i njegova otpornost na infekcije. Potreba za vitaminima i mineralima je stalna...
Zdravlje je u ovih 6 vitamina! Evo kako da ih nabaviteZdravlje je u ovih 6 vitamina! Evo kako da ih nabavite
14. mart
Vitamin C je jedan od najvažnijih vitamina za ljudski organizam. Veliki mu je značaj za metabolizam, stimuliše rad jetre, olakšava oksidaciju u organizmu, utiče dobro na rad mišiće, povećava radnu sposobnost, povećava...
Otrovni dvojnici pečuraka: kako ih prepoznatiOtrovni dvojnici pečuraka: kako ih prepoznati
24. okt.
Ona je dvojnik puze ili medenjače, koja se često i rado bere. Obe pečurke su skoro identične po izgledu i veličini. Prepoznaju se po jakom i neprijatnom mirisu koji emituje crvenkasta panjevčica....
Kako da popravimo zagorelo slatko?Kako da popravimo zagorelo slatko?
19. maj
Zagorelo jelo je jedan od glavnih neprijatelja svake domaćice u kuhinji. Najčešće sretani razlog zagorelog jela je prekomerno stajanje na ringli ili nedovoljno mešanje. Međutim, najneprijatniji momenat je kada pravite...
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Kako da popravimo presoljeni pasulj?
12. avgust
Uvek treba da se trudite da kuvate lagano neslana jela, jer nije nikakav problem da se jelu doda so u svako vreme. Veliki problem nastaje kada nepažnjom presolite jelo i tada se pitate kako da smanjite slanost. To se...
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Kako da popravimo presoljeni pasulj?
18. mart
Kada kuvamo i žurimo ili obavljamo dve stvari istovremeno, dešava se da dodamo malo više soli nego što je potrebno u jelo. Ako kuvamo pasulj i presolimo ga slučajno, ima nekoliko malih trikova kako da spasimo jelo. Nemojte...
Kako da popravimo presoljeno jelo?Kako da popravimo presoljeno jelo?
10. januar
1
Pitanje koje svi sebi postavljaju je kako da popravimo presoljeno jelo i da nam nakon toga bude ukusno....
Koštice breskve - za šta da ih koristimoKoštice breskve - za šta da ih koristimo
16. nov.
Među koštunjavim voćem, breskva je jedna od najvoljenijih, od strane baštovana, ali i ljudi. Baštovani ih vole zato što je drvo prilagodljivo, mnogo brzo daje voće, jednostavno se presađuje i gaji na sunčanim i toplim mestima...
Prestanite da pržite tikvice! Pravite ih ovako!Prestanite da pržite tikvice! Pravite ih ovako!
24. jul
Postoji i drugi način da se pripremaju tikvice, da se ne prže, a da ukus bude kao da su pržene. Recept, koji ćete pročitati će vam sačuvati vreme, a i mnogo je zdraviji. Potrevbni sastojci: sveže tikvice, belo brašno...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima. Egzotična biljka potiče...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...