Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Da li je avokado koristan?Pogledajte i neke ideje za pripremu ukusnog i zdravog avokada:
- predjela sa avokadom;
- salate sa avokadom....
28. okt.
Da li je avokado voće?Polovina malog avokada (ili jedna trećina avokada srednje veličine) koji ima otprilike 50 g, smatra se jednom porcijom....
25. okt.
Da li je avokado štetan?Avokado jedite umereno kako biste izvukli najbolje iz njega i kako biste izbegli neželjene nuspojave.
Avokado ulazi u sastav mnogih recepata, zato preporučujemo da probate neke od naših recepata sa avokadom....
19. okt.
Kako da znamo da li je avokado zreo?Koristite dobro zreo avokado da napravite omiljene recepte kao što su:
- sendviči sa avokadom;
- namaz od avokada;
- gvakamole....
29. dec.
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
01. nov.
Kako da znamo da li je pileće meso pokvareno?Kupovanje pokvarenog mesa ne samo što je opasno po zdravlje, već je i prilično neprijatno sa finansijske tačke gledišta....
28. april
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoOsim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma, folne kiseline, proteina, vitamina B6, K i E. Preporučena količina je ne više od pola avokada na dan....
26. feb.
Kada i kako da pijemo propolis?Propolis, koji ima visoku biološku aktivnost, od davnina se široko koristi u medicini. To je zaista magična supstanca. Propolis pomaže protiv bakterija, virusa i gljivica, kod oboljenja organa za varenje, zaceljuje kožu...
27. jun
Kada i kako da beremo koprivuJoš početkom proleća kopriva pušta svoje listove. Možete je naći svuda - po parkovima, dvorištu, planini, tamo gde ništa drugo ne može da raste. Ona nema pretencije za teren, samostalna je i izdržljiva. Nekada je bila...
24. sep.
Kako da trajno smršamo sa avokadomTakođe pročitajte kako da vam avokado ostane svež i da li pravilno jedemo avokado?...
27. okt.
Kako raste avokado?Kultivisani avokado gaji se i u Africi, Australiji i drugim suptropskim podnebljima.
Koliko dugo sazreva avokado?
Ono što je posebno važno znati o avokadu je da sazreva tek nakon što je plod ubran....
17. avgust
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Želite da smršate - san mnogih devojaka koje često slede najstrože dijete u potrazi za vitkom figurom. Naravno, nekolio nedelja samo na krastavcima će pomoći da skinu nekoliko kilograma, ali posle ovakvih štrajkova glađu...
04. feb.
Kako prepoznati kada je riba sveža i dobra?Sveža riba ima karakterističnu aromu mora ili reke, bez mirisa kiselog ili pokvarenog. Trbuh ribe ne bi trebalo da bude nabreknut, ako je sveža....
30. maj
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimŠta predstavlja ulje avokada i koje mesto zauzima u kuvanju?
Ulje avokada se dobija prilikom presovanja mesastog dela avokada, nakon što je koštica uklonjena....
16. dec.
Kako da znamo da je maslac pravi?I tako, dolazimo do pitanja, kako da znamo da je maslac pravi?
Prvi savet je da pažljivo čitate etikete na proizvodima i detaljnije njihov sastav....
17. maj
Da li pravilno jedemo avokado?Sve ove koristi možete da obezbedite ako u ishranu redovno uključujete:
- salate sa avokadom;
- deserte sa avokadom....
04. mart
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoAromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %). Generalno teobromin deluje...
16. mart
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore. Kore limuna imaju visok sadržaj vitamina C, pektin, kalcijum,...
29. avgust
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeLažni i nečisti med je postao uobičajen na tržištu proslednjih godina uprkos tome što ljudi preferiraju 100% prirodni pčelinji med.
Nažalost, često je moguće da nemate poverenja u etikete na kojima se spominje da je med...
02. avgust
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuMango kod nas nije toliko popularan, ali on spada u voće koje se najiše konzumira u svetu. Dokazano je da se mango konzumira do 10 puta više od jabuka i 3 puta više od banana. Kod nas se konzumira manje, jer se o njemu...
22. feb.
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun.
Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
17. nov.
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade je nekontrolisana konzumacija velikih količina čokolade uprkos znanju da će to pokazati neblagotvorne posledice po zdravlje.
Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom...
30. avgust