Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Od čega je napravljen majonez?Od čega je napravljen majonez?
04. dec.
Majonez je jedan od omiljenih sosova dece i odraslih. Međutim, ne postoji nikakva dilema, da industrijski majonez nije veoma koristan za zdravlje. To je zato što sadrži različite opasne sastojke. Generalno govoreći,...
Napravljen je savršen meniNapravljen je savršen meni
25. sep.
Američki nutricionisti tvrde da od toga šta jedemo zavisi ne samo naše zdravlje, nego i naša spoljašnost. Oni su napravili savršen meni. Prema stručnjacima doručak je neophodan da bi nas spasio od stresa. Ljudi koji doručkuju...
Šta je brašno od jabuke?Šta je brašno od jabuke?
02. nov.
To su brašna napravljena od dijetetskih biljnih namirnica kao što je i brašno od jabuka....
Garnirung od heljde napravljen u aparatu za kuvanje pirinčaGarnirung od heljde napravljen u aparatu za kuvanje pirinča
15. nov.
Zdrav garnirung od heljde pripremljen u aparatu za kuvanje pirinča je veoma ukusan....
Šta sadrži ribizla i zbog čega je korisnaŠta sadrži ribizla i zbog čega je korisna
25. jun
Priroda nudi svoje najveće blago u malom pakovanju. Ova maksima se u punoj snazi odnosi na ribizlu, voće poznato i kao crno francusko grođže. Ova evropska biljka poznata je po jednoj iznenađujućoj činjenici, nije...
Sušene kore za lazanju od spelte, napravljene na mašiniSušene kore za lazanju od spelte, napravljene na mašini
20. mart
Sušene kore od spelte za lazanju na mašini se čuvaju u platnenoj torbi....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Kuvari podižu svoju kuhinju tako što prave umami bombe, koje su jela napravljena od nekoliko umami sastojaka kao što je riblji sos. Neki su sugerisali da bi on mogao biti razlog popularnosti kečapa....
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Čaj od čubra - za šta je koristanČaj od čubra - za šta je koristan
09. april
1
Baštenski čubar se uzgaja kao pikantan i aromatični začin, ali ne znaju svi da on takođe poseduje niz lekovitih svojstava, zbog čega ne zauzima malo mesta u narodnoj medicini. Baštenski čubar se koristi u naučnoj medicini...
Čaj od brusnice - za šta je koristan?Čaj od brusnice - za šta je koristan?
12. feb.
Kisela bobica koja raste u šumama i oko močvarnih mesta naziva se brusnica. Sadrži značajnu količinu vitamina, limunske kiseline, kao i glukoze i fruktoze. Brusnice se mogu jesti upravo tako sveže, bogato posute šećerom...
Sok od maslačka - za šta je koristanSok od maslačka - za šta je koristan
31. avgust
Sok ima ista svojstva kao i listovi maslačka od kojih je napravljen....
Šta je u stvari brašno od leblebije?Šta je u stvari brašno od leblebije?
11. sep.
Nasuprot tome, brašno od leblebije, napravljeno od uobičajene i pristupačnije vrste leblebije, je grublje i mekanije....
Čaj od gloga - za šta je koristan?Čaj od gloga - za šta je koristan?
07. maj
Da li je vreme da popijete šolju čaja od gloga? Ako slučajno imate suve plodove i listove gloga u svom ormanu, nemojte ni trenutka razmišljati i skuvajte sebi lekoviti čaj od gloga. Šolja čaja od gloga je odlična alternativa...
Ulje od čie - za šta je korisno?Ulje od čie - za šta je korisno?
27. nov.
Kao i same čia semenke i ulje koje se pravi od njih su izuzetno korisni i najčešće se koriste u kozmetičkoj industriji. Za šta je korisno ulje i kako se koristi? Ulje od čie može biti prilično isplativo ako se koristi...
Za šta je koristan čaj od jabuka?Za šta je koristan čaj od jabuka?
30. okt.
Jabuka je sigurno jedno od najomiljenijih i najkorisnijih voća. Zbog bogatstva vitamina, minerala kao što su cink, sadržaja vlakana i posebno zbog dragocenog pektina, ovo voće ne silazi sa vrha rangiranja po korisnim svojstvima...
Za šta je dobar čaj od rujaZa šta je dobar čaj od ruja
29. januar
Lekovite biljke su najveći dar koji nam je priroda dala. One se lako uzimaju u vidu lekovitih čajeva. Njihova pravilna upotreba daje kako izlečenje, tako i jačanje ljudskog organizma. Jedna od univerzalnih biljaka,...
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?
30. avgust
Zavisnost od čokolade je nekontrolisana konzumacija velikih količina čokolade uprkos znanju da će to pokazati neblagotvorne posledice po zdravlje. Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom...
Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?
03. avgust
Kokosovo mleko, koje je univerzalni sastojak mnogih jela i odlična veganska alternativa, sada je široko dostupno u prodavnicama. Veoma je hranljivo i nudi dosta koristi za zdravlje, kada se uključi u ishranu. Kokosovo...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji ​​kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...