Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Pogledajte i neke ideje za pripremu ukusnog i zdravog avokada: - predjela sa avokadom; - salate sa avokadom....
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Polovina malog avokada (ili jedna trećina avokada srednje veličine) koji ima otprilike 50 g, smatra se jednom porcijom....
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Avokado jedite umereno kako biste izvukli najbolje iz njega i kako biste izbegli neželjene nuspojave. Avokado ulazi u sastav mnogih recepata, zato preporučujemo da probate neke od naših recepata sa avokadom....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Sve ove koristi možete da obezbedite ako u ishranu redovno uključujete: - salate sa avokadom; - deserte sa avokadom....
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Lažni i nečisti med je postao uobičajen na tržištu proslednjih godina uprkos tome što ljudi preferiraju 100% prirodni pčelinji med. Nažalost, često je moguće da nemate poverenja u etikete na kojima se spominje da je med...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma, folne kiseline, proteina, vitamina B6, K i E. Preporučena količina je ne više od pola avokada na dan....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance. Visokokalorični...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumKako da saznamo da li nam nedostaje magnezijum
01. nov.
1
Hrana koja telu obezbeđuje magnezijum je: - zeleno lisnato povrće i biljke; - orašasti plodovi poput badema, indijskog oraha, bundevinog semena; - riba; - crna čokolada; - integralni hleb; - crni pasulj; - avokado...
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca. Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
Da li je beli pirinač koristan?Da li je beli pirinač koristan?
21. avgust
U nekim jezicima i kulturama, izraz "da jedemo" kada se bukvalno prevede glasi "da jedemo pirinač". Popularnost ove žitarice delimično je povezana sa njenom hranljivom vrednošću. Pirinač je u grupi najstarijih žitarica na...
Da li je nedostatak cinka opasan?Da li je nedostatak cinka opasan?
18. jun
Naše kosti ne mogu bez fosfora, magnezijuma, kalcijuma, vitamina D, ali i bez cinka. Još pre pet hiljada godina, stari Egipćani su koristili pastu od cinka za lečenje rana. Pre sto godina postalo je jasno da je cink potreban...