Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pica se pestom i česteromPrvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo pestom od bosiljka.
Sledi ćureći file iskidan na parčiće....
31. maj
Pesto od sabljarke sa pestom od bademaServirajte odmah, mažući oilno svaki file svežim pestom od badema. Sa strane svakog tanjira stavite četvrtinu limuna (za one koji vole da ististnu dodatno preko ribe) i majonez koji veoma dobro odgovara ovoj ribi.
4....
02. maj
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
14. avgust
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Od čega se gojimo prema krvnoj grupiDa li krvna grupa utiče na našu težinu? Da li takođe postoji određena hrana koju treba da jedemo u zavisnosti od krvne grupe? Za koji sport da se odlučimo bazirajući se na našu krvnu grupu?
Naime, ova pitanja ćemo pregledati...
18. jul
Pesto od žalfijeMože da se koristi za začinjavanje tikvica umesto sa mirođijom ili na prepečenoj kriški.
Pesto od žalfije je gotov....
26. okt.
Pesto od tuštaPesto od tušta je odlična alternativa pesta od bosiljka Đenoveze za slučaje kada želimo da naš jelovnik bude raznovrsan. Osim toga, zahvaljujući tuštu obogatićemo naš organizam dragocenim materijama....
22. okt.
Pesto od orahaPesto se promeša i servira sa pastom, uz salate, sa prepečenim kriškama ili čak uz ribu, ptičije meso i pečeno povrće.
Jedinstveno ukusan i široko primenljiv pesto od oraha!...
16. sep.
Pesto od brokolijaBrokoli se iseče, limun se iscedi i pomeša se sa brokolijem.
Smesa se pasira. Dodaje se so, bosiljak, maslinovo ulje, voda, orasi, beli luk isečen na sitno i parmezan.
Servira se kao predjelo....
26. avgust
Pesto od peršunaSve se stavlja u blender/secko i pomeša se u ujednačenu smesu.
Skroz na kraju uz neprestano mešanje se postepeno sipa maslinovo ulje.
Može da se konzumira sa dvopekom, da se doda u salatu ili špagete....
26. jun
Pesto od spanaćaProbajte pesto i ako je potrebno začinite dodatno.
Pesto prebacite u teglu i prelijte ga sa malo maslinovog ulja koje će sprečiti da se promeni boja i ukus.
Čuvajte u frižideru....
15. dec.
Pesto od lešnikaDobijenim pestom prelivamo tikvice, dodajemo kiselo mleko, grilovano povrće, salate, u koje dodajemo sok od limuna, senf i med....
05. april
Pesto od cvekleCvekla se uvija u foliju i peče se u rerni 50 minuta. Ostavlja se u foliji da se ohladi, dok istovremeno omekšava. Nakon što se ohladi otvara se folija i cvekla se ljušti....
28. januar
Pesto od paprikeIzvadite i ostavite da se ohlade. Oljuštite, sklonite drške i semenke.
U blender stavite beli luk i orahe. Izblendirajte nekoliko puta dok se orasi ne samelju na krupno....
23. avgust
Pesto od maslačkaDodajte i isceđen sok od limuna.
Ako je sir mnogo slan, ne stavljajte dodatnu so!
Umutite u gustu kašu, ako vam se čini mnogo gusto - dodajte još maslinovog ulja.
Pogodan je kao sos za salate i špagete....
12. jun
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
30. sep.
Od kakvih se trava pravi turski čajTurski čaj ne može da se opiše, on treba da se proba. On nije samo veoma ukusan, nego je i izuzetno koristan. U Turskoj se servira u svako doba - nakon doručka, ručka i večere.
2004 godine Turska postavlja rekord...
03. feb.
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
01. okt.
Brz pesto od mirođijeMirođija se očisti od drški i iskida se.
Beli luk se oljušti i zajedno sa mirođijom se stavlja u miltipraktik.
Dodajte i maslinovo ulje, orahe i so.
Blendirajte sve sastojke dok se ne dobije pasta....
19. avgust
Domaći pesto od bosiljkaSipajte maslinovo ulje, koliko želite, a u zavisnosti od toga za šta ćete koristiti pesto.
Prebacite sve u staklenu teglu i čuvajte u frižideru....
08. avgust
Ukusan pesto od rukoleRukola, pinjole i beli luk se pasiraju.
Dodaje se maslinovo ulje i so po ukusu.
Može da se dodaje u špagete i mnogo toga drugog.
NEK VAM JE SLATKO!...
30. dec.
Pesto od belog pasuljaBeli pasulj skuvajte i ocedite od vode.
Stavite u blender, dodajte oljuštene čenove belog luka i vezu bosilljka. Sipajte balzamiko sirće, sok od limuna i maslinovo ulje....
11. april
Domaći pesto od peršunaBlendirajte dok se ne dobije homogena smesa.
Čuvajte pesto u frižideru.
Koristite za salate, predjela, predjela od povrća ili mlečna, sireve i dekoraciju....
27. sep.
Od čega se pravi kadaif?Kadaif je sirupom preliven slatkiš napravljen od tankih trakica od testa. Ovo kulinarsko iskušenje natopljeno je šećernim sirupom i prilično je slatko!
Suva tekstura traka testa čini kadaif pogodnim za deserte koji...
21. dec.