Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Šta je Ramen i kako se pravi?Kuvari vole da nema pravila kada je u pitanju ramen, a supa postepeno osvaja svet....
23. maj
Šta je račel i kako se pravi?Komadiće bundeve potopite u rastvor kreča koji se pravi mešanjem pet litara vode i 150 grama gašenog kreča. Rastvor se meša, a zatim ostavi da odstoji da se kreč slegne....
22. maj
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Ako ste i vi pravi gurman i obožavate da eksperimentišete isprobavajući nova i nova jela, onda svakako treba da probate i bavarski leberkez....
05. jul
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Dobijeni krem je gust i stavlja se u špric, od njega se mogu praviti cveće i figure.
Ako se muti sa još malo vode, može se preliti preko keksa ili kolača u obliku tačaka ili drugih slikanih figura....
24. feb.
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
24. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa je svetski poznat i omiljeno piće ljudi bilo kog uzrasta. Otkriće neverovatnog prirodnog dara datira iz III veka posle Hrista.
Tvrdi se da je pronalazač običan etiopski ovčar koji je primetio da kada njegove životinje...
25. okt.
Krem Freš sa voćemOhladite ga i pre nego što počne da se želira dodajte ga u krem od pavlake. Promešajte dok ne postane homogeno.
Na dno odgovarajućih čaša stavite po jedan keks....
03. januar
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKada pravite lanena jaja treba da koristite vodu sobne temperature i da čuvate jaja na sobnoj temperaturi umeso u frižideru;
2....
17. mart
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Šta je daifuku i kako se priprema?Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj.
To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
04. maj
Šta je šarlan i kako se koristi?U ovom pravcu razmišljanja relativno skoro je postao moderan jedan korisniji zamenik maslinovog ulja....
08. dec.
Borovo mleko - kako se pravi i za šta pomažeKako se pravi borovo mleko?
Potrebne su vam 3 zelene šišarke, 500 ml mleko i mali komadić borove smole veličine srednjeg novčića....
27. maj
Zlatni late - kako se pravi i za šta pomažeKoristi konzumacije Zlatnog latea
Zlatni late je prava bomba od nutrijenata za vaš organizam....
01. maj
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar
Pravi krem BrulePre nego što poslužite pravi krem Brule, pospite smeđim šećerom i karamelizujte kuhinjskim gorionikom.
Ovaj klasični krem od pavlake treba da bude hladan sa hrskavom šećernom koricom.
Neka vam je slatko!...
24. jun
Komorač - šta je to i kako se pripremaDivlja mirođija, koromač, anason, anis, slatki janež, slatki kumin. Ovo su sve nazivi zanimljivog povrća, poznatog i kao komorač.
Šta je komorač?
Komorač je izuzetno svestrana biljka koja lako raste, dugo se čuva...
21. avgust
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaNema potrebe da kupujete skupo balzamiko sirće kada odlučite da pravite kod kuće balzamiko redukciju. Dobro bi bilo da se koristi organski proizvod razumne cene....
01. jun
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar