Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaSkuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
07. maj
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
15. avgust
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je to branč?Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji.
Odakle potiče ovaj naziv?
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
09. okt.
Šta je to poširanje?Hrana se može servirati sirova (na primer, salate od voća i povrća, suši), pečena, pržena i kuvana....
15. mart
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april
Za šta je korisna cvekla?Pre 275 godina, nemački hemičar Markgraf otkrio je kako se pravi šećer od bele cvekle. Danas se 20% šećera proizvedenog u svetu proizvodi od bele cvekle. Ali ovde ćemo govoriti o njegovom ukusnom i korisnom bratu - cvekli...
06. jun
Za šta je dobra artičoka?Kuvana, koristi se i u salatama, od nje se prave sosovi, pire i konzerve, a otvoreni cvetovi služe za ukrašavanje jela....
07. feb.
Za šta je korisna limeta?Da li ste se ikada zapitali zašto je limeta toliko rasprostranjena? Zašto je toliko ljudi više voli od limuna? Šta je čini tako posebnom? Pa, mi imamo odgovore na ova pitanja i spremni smo da vam ih otkrijemo.
Iznenađujuće...
01. dec.
Za šta je korisna dunja?Ali kuvane ili pečene dunje su ukusne i vole ih mnogi ljudi.
Marmelada od dunje ima mnoga lekovita svojstva, pored toga što je savršena za palačinke....
04. okt.
Za šta je koristan kupus?Kupus dobro povrće, jednostavno za gajenje. On je jeftin i nalazi se skoro u celom svetu.
Godinama je kupus ispitivan i otkrivena su njegova mnoga lekovita svojstva. Poslednjeg puta je otkriveno da on može smanjiti rizik...
08. maj
Za šta je dobra bokvicaBokvica je korisna lekovita biljka, koju većina ljudi često smatra korovom. Nalazi se u Evropi i nekim delovim Azije. Njen naučni naziv je Plantago Major i najverovatnije raste u vašem dvorištu. Listovi su pogodni za konzumiranje...
06. feb.
Za šta je koristan jasmin?Jasmin se koristi kao začin i kao lekovita biljka. Listovi se mogu koristiti kao začin za salatu, a cvetovi čiste vazduh u prostoriji. Aroma jasmina ima lekovita svojstva. Listovi jasmina sadrže eterična ulja....
28. feb.
Ketoni maline - šta je to?Ljudi koji održavaju zdravu težinu dijetama čuli su za ketone maline koji su dodatak koji promoviše gubitak težine i stvaranje čiste telesne mase. Evo šta su oni u stvari.
Suština ketona maline
Plod maline u svom...
09. okt.
Klimatarijanska ishrana: šta je to?Preporučljivo je uzimati samo one proizvode koje definitivno koristite prilikom kuvanja. Bolje je ne bacati ostatke, već odraditi pripremu i zamrznuti ih za budućnost....
11. sep.
Šta je to proteinska glad?Po svojoj suštini proteinska glad je vrsta dijete koja je za mnoge ljude brža i jednostavnija. Ovo shvatanje ovog tipa dijete je tako zato što nije potrebno da se ograničava količina hrane, već vrste hrane koju uzimamo....
30. jul
Šta je to keto dijeta?Ketogena (ili keto) dijeta je dijeta koja uključuje hranu sa malo ugljenih hidrata i sa visokim sadržajem masti.
Ova dijeta je pogodna i ima koristi za određene grupe ljudi, koji je primenjuju kao medicinski tretman....
02. maj
Tiho mršavljenje – šta je to?Na radost jednih i užas drugih, posle duge zime došlo je vreme lakše odeće i vidljivih rezultata posle zimskog prejedanja.
Upravo iz tog razloga poslednjih nedelja kao da smo svakoga dana na dijeti. Burne jadikovke...
20. feb.
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Konzervisanje paradajza za kuvanjeNeophodno je da bude presoljeno (ali ne mnogo), da bi se dugo sačuvao. Stavite aspirin i mešajte da se dobro rastvori.
Napunite oprane i osušene flaše do početka grla pomoću levka....
06. avgust
Plantain (banana za kuvanje)Što su crnje to su slađe.
Oljuštite banane, pa ih isecite na kolutove i stavite ih u posudu koja je dublja. Posuti preko banana so, đumbir u prahu, luk u prahu, žuti šećer, so , čili u prahu i pomešati sve....
12. maj
1
Šta je anardana i za šta se koristi?Obično se dodaje na početku kuvanja, zato što Indijci veruju da što duže učestvuje u termičkom procesu, to ukusnije postaje jelo....
19. mart
Šta je surimi i za šta se koristi?Zemlja porekla surimija je Jugoistočna Azija. U prevodu sa japanskog, surimi znači mlevena i oprana riba. Prvi put je surimi npravljen u Japanu, pre oko hiljadu godina.
Sasvim je normalno da su surimi izmislili Japanci...
23. sep.
Šta je Akai bobica (Acai berry) i za šta je dobra?Svi su čuli za godži bobicu i njene zdravstvene koristi. Mnogi je koriste za razne zdravstvene tegobe i za podizanje tonusa organizma.
Akai bobica nije toliko poznata kao godži bobica, ali nije ništa manje efikasna...
09. dec.