Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Grčki sos za škampe i lignjeGrčki sos za škampe i lignje
23. maj
Grčki sos za škampe i lignje je isprobano sjajan....
Lignje u maslacuLignje u maslacu
03. april
Lignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima. U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta....
Lignje u belom sosuLignje u belom sosu
21. dec.
Lignje u belom sosu su gotove....
Lignje na roštiljuLignje na roštilju
02. okt.
Očistimo i operemo lignje. Pomešamo maslinovo ulje, limun i so i mariniramo lignje 20 minuta. Pecite na roštilju dok lepo ne porumene....
Lignje sa krompiromLignje sa krompirom
09. maj
U dubokoj posudi prorpžite lignje dok ne dobiju zlatastu boju. Svo povrće sitno iseckajte, osim krompira. Dodajte sve lignjama i pržite dok povrće ne bude gotovo. Sipajte čašu vina i dodajte prstohvat šafrana....
Pržene lignje u er frajeruPržene lignje u er frajeru
18. avgust
Stavljamo šajbne lignji u er frajer. Uključimo na 180 stepeni na 10-15 minuta, zavisi koliko želimo da budu prepečene. Pržimo lignje iz dva puta i potrebno je mešati. Prijatno uz pržene lignje u er frajeru!...
Lignje sa laganim pohovanjemLignje sa laganim pohovanjem
06. sep.
Lignje se potapaju u razblaženi skrob, a zatim u kukuruzno brašno. Prže se u dubokom ulju oko 10 minuta ili dok ne isplivaju. Po želji se mogu posuti mirođijom i sokom od limuna....
Pohovane lignje sa limunomPohovane lignje sa limunom
14. nov.
Gotove pohovane lignje vadimo hvataljkom i stavljamo na tanjir sa ubrusom. Jedemo sa hladnim pivom i mnogo soka od limuna....
Lignje sa hrskavim pohovanjemLignje sa hrskavim pohovanjem
08. nov.
Lignje se potapaju u smesu za pohovanje i prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste sa obe strane. Gotove pohovane lignje se serviraju sa kriškama limuna i hladnim pivom. Prijatno!...
Lignje na mediteranski načinLignje na mediteranski način
05. nov.
Operite i očistite lignje. Isecite ih na kružiće. U posudu stavite prstohvat soli, lovorov list i limunov sok. Dodajte lignje. Dobro promešajte....
Pohovane lignje iz rernePohovane lignje iz rerne
03. mart
Lignje iseći na kolutove. Brašno i skrob zamešati u jednu posudu, u drugu umutiti jaja, a u treću staviti prezlu. Kolutove lignje prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u prezlu....
Lignje na gril tiganjuLignje na gril tiganju
20. april
Ne sipa se cela količina jer će deo lignji ostati sirov. Nakon što uhvate blagu koricu okrećemo ih. Tako sa svakim kolutom. Serviramo ih sa limunom....
Pržene lignje sa kornfleksomPržene lignje sa kornfleksom
18. april
Zamrznute tube lignji se odmrznu i operu se. Oštrica noža se provuče pažljivo i odvoji se spoljašnji deo koji je kao celofan. Odstrani se i unutrašnja ivica. Tube se iskeu na šajbne po 1 cm i osuše se....
Punjene lignje iz rernePunjene lignje iz rerne
04. april
Očistimo lignje. Lignje punimo smesom i poređamo ih u pleh. Možete ih staviti u foliju tako da ostanu sočnije. Ja sam stavila deo u foliju, druge sam poređala u pleh....
Marinirane lignje na roštiljuMarinirane lignje na roštilju
28. jul
Lepo namažemo lignju dobijenom marinadom i ostavljamo da odstoji na hladnom minimum 30 minuta, najbolje oko sat vremena. Lignju pečemo na prethodno ugrejanom i namazanom roštilju dok ne bude gotova....
Marinirane lignje na pločiMarinirane lignje na ploči
06. jun
Odvojite deo smese, a u preostalu potopite lignje i ostavite da se mariniraju 2-3 sata u frižideru....
Lignje sa belim vinomLignje sa belim vinom
23. avgust
Stavite cele lignje, očišćene od umutrašnjosti. Vina je malo tako da bi trebalo da ispari i da samo ostavi miris. 3....
Lignje u sosu od belog lukaLignje u sosu od belog luka
27. maj
Izvadite gotove lignje iz salamure i isecite na prstenove ili trakice. Kombinujte još tople lignje sa sosom i ostavite ih da se kuvaju još 20 minuta. Predjelo lignje u sosu od belog luka je gotovo!...
Mogu li jesti avokado sa gastritisom?Mogu li jesti avokado sa gastritisom?
21. dec.
Da li je dozvoljeno jesti avokado sa gastritisom Prema medicinskim studijama, avokado ne uzrokuje nikakvu štetu tokom gastritisa....
Punjene lignje na italijanski načinPunjene lignje na italijanski način
24. avgust
Dobijenom smesom napunite lignje, nemojte ih puniti do vrha, inače će lignje pucati tokom kuvanja. Zatvorite ih čačkalicom....
Pržene lignje na najjednostavniji načinPržene lignje na najjednostavniji način
21. mart
Ispržene lignje se vade na papir, da se ocede od masnoće. Nakon toga odmah se serviraju ukusne pržene lignje....
Pohovane lignje sa kari sosomPohovane lignje sa kari sosom
10. mart
Očišćene lignje isecite na ne mnogo tanke prstenova. Procednite prethodno da li je potrebno da ih ljuštite pre toga, neke velike tube imaju veoma debele žilice i potrebno je da sklonite....
Pržene lignje sa belim lukomPržene lignje sa belim lukom
05. maj
Serviramo pržene lignje sa belim lukom i kriškom limuna....
Pohovane lignje sa Remulad sosomPohovane lignje sa Remulad sosom
09. april
Umočite nekoliko kolutića lignji u kašu i zaim spustite u ulje. Pržite samo 1 minut i zatim izvadite na ubrus, da se ocedi asnoća....
Hrskave pohovane lignje sa pivomHrskave pohovane lignje sa pivom
02. nov.
Lingnje najpre očistite i dobro operite, zatim isecite na kolutove debljine oko 1 cm. Sipajte ih u posudu i prelijte pivom i sokom od pola limuna, ostavite ih da odstoje bar 30 minuta. U drugoj posudi promešajte dve vrste...