Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lignje u maslacuLignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima.
U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta....
03. april
Lignje na roštiljuOčistimo i operemo lignje.
Pomešamo maslinovo ulje, limun i so i mariniramo lignje 20 minuta.
Pecite na roštilju dok lepo ne porumene....
02. okt.
Lignje sa krompiromU dubokoj posudi prorpžite lignje dok ne dobiju zlatastu boju. Svo povrće sitno iseckajte, osim krompira.
Dodajte sve lignjama i pržite dok povrće ne bude gotovo. Sipajte čašu vina i dodajte prstohvat šafrana....
09. maj
Pržene lignje u er frajeruStavljamo šajbne lignji u er frajer. Uključimo na 180 stepeni na 10-15 minuta, zavisi koliko želimo da budu prepečene. Pržimo lignje iz dva puta i potrebno je mešati.
Prijatno uz pržene lignje u er frajeru!...
18. avgust
Lignje sa laganim pohovanjemLignje se potapaju u razblaženi skrob, a zatim u kukuruzno brašno.
Prže se u dubokom ulju oko 10 minuta ili dok ne isplivaju. Po želji se mogu posuti mirođijom i sokom od limuna....
06. sep.
Pohovane lignje sa limunomGotove pohovane lignje vadimo hvataljkom i stavljamo na tanjir sa ubrusom.
Jedemo sa hladnim pivom i mnogo soka od limuna....
14. nov.
Lignje sa hrskavim pohovanjemLignje se potapaju u smesu za pohovanje i prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste sa obe strane.
Gotove pohovane lignje se serviraju sa kriškama limuna i hladnim pivom.
Prijatno!...
08. nov.
Lignje na mediteranski načinOperite i očistite lignje. Isecite ih na kružiće.
U posudu stavite prstohvat soli, lovorov list i limunov sok.
Dodajte lignje. Dobro promešajte....
05. nov.
Pohovane lignje iz rerneLignje iseći na kolutove.
Brašno i skrob zamešati u jednu posudu, u drugu umutiti jaja, a u treću staviti prezlu.
Kolutove lignje prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u prezlu....
03. mart
Lignje na gril tiganjuNe sipa se cela količina jer će deo lignji ostati sirov. Nakon što uhvate blagu koricu okrećemo ih. Tako sa svakim kolutom.
Serviramo ih sa limunom....
20. april
Pržene lignje sa kornfleksomZamrznute tube lignji se odmrznu i operu se. Oštrica noža se provuče pažljivo i odvoji se spoljašnji deo koji je kao celofan.
Odstrani se i unutrašnja ivica. Tube se iskeu na šajbne po 1 cm i osuše se....
18. april
Punjene lignje iz rerneOčistimo lignje.
Lignje punimo smesom i poređamo ih u pleh.
Možete ih staviti u foliju tako da ostanu sočnije. Ja sam stavila deo u foliju, druge sam poređala u pleh....
04. april
Marinirane lignje na roštiljuLepo namažemo lignju dobijenom marinadom i ostavljamo da odstoji na hladnom minimum 30 minuta, najbolje oko sat vremena.
Lignju pečemo na prethodno ugrejanom i namazanom roštilju dok ne bude gotova....
28. jul
Marinirane lignje na pločiOdvojite deo smese, a u preostalu potopite lignje i ostavite da se mariniraju 2-3 sata u frižideru....
06. jun
Lignje sa belim vinomStavite cele lignje, očišćene od umutrašnjosti. Vina je malo tako da bi trebalo da ispari i da samo ostavi miris.
3....
23. avgust
Lignje u sosu od belog lukaIzvadite gotove lignje iz salamure i isecite na prstenove ili trakice.
Kombinujte još tople lignje sa sosom i ostavite ih da se kuvaju još 20 minuta.
Predjelo lignje u sosu od belog luka je gotovo!...
27. maj
Mogu li jesti avokado sa gastritisom?Da li je dozvoljeno jesti avokado sa gastritisom
Prema medicinskim studijama, avokado ne uzrokuje nikakvu štetu tokom gastritisa....
21. dec.
Punjene lignje na italijanski načinDobijenom smesom napunite lignje, nemojte ih puniti do vrha, inače će lignje pucati tokom kuvanja. Zatvorite ih čačkalicom....
24. avgust
Pržene lignje na najjednostavniji načinIspržene lignje se vade na papir, da se ocede od masnoće.
Nakon toga odmah se serviraju ukusne pržene lignje....
21. mart
Pohovane lignje sa kari sosomOčišćene lignje isecite na ne mnogo tanke prstenova. Procednite prethodno da li je potrebno da ih ljuštite pre toga, neke velike tube imaju veoma debele žilice i potrebno je da sklonite....
10. mart
Pohovane lignje sa Remulad sosomUmočite nekoliko kolutića lignji u kašu i zaim spustite u ulje.
Pržite samo 1 minut i zatim izvadite na ubrus, da se ocedi asnoća....
09. april
Hrskave pohovane lignje sa pivomLingnje najpre očistite i dobro operite, zatim isecite na kolutove debljine oko 1 cm. Sipajte ih u posudu i prelijte pivom i sokom od pola limuna, ostavite ih da odstoje bar 30 minuta.
U drugoj posudi promešajte dve vrste...
02. nov.