Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kajzer pršutaKajzer pršuta
11. avgust
Namažite sa malo ulja, namazanim rukama da se začini bolje zalepe. Nakon toga uvaljtej u prethodno pomešane začine. Sušite naplju - napravite konac sa ušicama i zakačite da se suše na vazduhu....
Kajzer tortaKajzer torta
26. maj
Čim se kora u potpunosti ohladi, pažljivo je naseći na 3 posebne kore. Napaviti šećerni sirup od 200 g šećera, 50 g ruma i 200 ml vode. Za krem umutiti jaja sa šećerom, ponovo na pari. Paziti da se ne skuvaju....
Domaće kajzer sušeno mesoDomaće kajzer sušeno meso
19. jun
Nakon toga stavite u torbu od gaze da se sačuva od najezde muva. Domaće kajzer sušeno meso je spremno za konzumaciju nakon otprilike 10 dana....
PršutaPršuta
17. jul
Nakon opsade Lombardije /569. godine/ socijalni status odgajivača svinja, koji su drugačije nazivani "majstori za svinje" je bio izjednačen onom koji su imali zanatlije. zanimljiva je činjenica da se cena drva izražavala...
Zašto avokado nazivaju krvavim?Zašto avokado nazivaju krvavim?
29. okt.
Jasno je da je kršteno zeleno zlato zbog svoje zelene boje i dobre zarade koja se od njega ostvaruje, ali zašto avokado nazivaju krvavim, pogledaćemo u sledećim redovima....
PršutaPršuta
06. feb.
Posle 24 časa meso izvaditi iz dasaka, i obilno namazati za ove strane (po mogućnosti četkom) specijalno pripremljenim začinom za pršutu....
Teleća pršutaTeleća pršuta
17. mart
Provucite debelo uže kroz ivici svakog parčeta i okačite pršutu na provetrivo mesto. Kriterijum za gotovu teleću pršutu je promena boje. Ova pršuta može da izdrži u kesi u frižideru do 4-5 meseci....
Domaća pršutaDomaća pršuta
14. avgust
Gotovu pršutu operemo pe nego što budemo kuvali sa njom....
Pileća pršutaPileća pršuta
03. sep.
Pileća pršuta se uvalja u njih. Kraj svakog filea se izbuši debelom iglom i naniže se na konac....
Zečija pršutaZečija pršuta
16. januar
Po želji dok su fileti mesa još vlažni, možete da ih uvaljate u smesu od sušenih začina po izboru i tako da okačite da se suše....
Konjska pršutaKonjska pršuta
15. mart
Okačite ga na provetrivom mestu da se suši oko 2-3 nedelje....
Karakteristike pršute koto ili kuvane pršuteKarakteristike pršute koto ili kuvane pršute
21. sep.
U prevodu naziv pršute koto znači prosto "kuvana šunka" i nezavisno od toga kakvom tačno procesu proizvodnje je podvrgnuto meso, ono ima savršen ukus sa unikatno meskim, blago slatkim i delikatnim ukusom....
Domaća ovčija pršutaDomaća ovčija pršuta
10. okt.
Još 10 dana tako odstoji i pršuta je spremna za konzumaciju ili pripremanje jela. Na fotografiji pršuta je sa smanjenom količinom soli i spremna je za kuvanje....
Pršuta od lososaPršuta od lososa
18. mart
U praksi pršuta je već spremna za konzumaciju nakon što se opere hladnom vodom i osuši....
Šarena novogodišnja pršutaŠarena novogodišnja pršuta
23. dec.
Tako je trećeg dana pršuta gotova za konzumiranje. Savršeno domaće, ukusno i zdravo meze, koje sa sigurnošću treba da prisustvije na vašoj novogodišnjpj trpezi....
Seoska kozja pršutaSeoska kozja pršuta
28. sep.
Neslanu pršutu stavljamo na 1 sat u belo vino sa mlevenom piskavicom - 0.200 ml vina na 1 kg mesa; na 1 litar vina/1 kesica sminduga. Na godotvu pršutu za sušenje ne stavljamo nikakve začine....
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni. Intolerancija na hranu Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Zašto se gojimo u predelu stomakaZašto se gojimo u predelu stomaka
26. jun
Ljudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
Domaća pršuta u frižideruDomaća pršuta u frižideru
02. okt.
Odlična pršuta....
Pršuta od tune - MohamaPršuta od tune - Mohama
16. mart
Pršuta od tune, nazvana Mohama, je jedno od najemblematičnijeg mezea koji se spremaju u određenim oblastima Španije - Alikante/Mursija, Valensija, Andaluzija....
Pršuta od svinjskog ribićaPršuta od svinjskog ribića
12. avgust
Dok se suši, pripremamo smesu začina. U posudu stavljamo navedene začine zajedno sa toplom vodom. Ostavljamo tako oko pola sata. Ako se smesa zgusne, sipamo još malo tople vode, smesa treba da bude kao kaša....