Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje. Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. nov.
Da se meso karamelizuje ne znači da se ono napravi da bude slatkog ukusa, već samo da mu se doda plemenita boja i da se pojačaju začini u njemu....
Čime da zamenimo šećer?Čime da zamenimo šećer?
16. mart
Stevija može da bude korisna alternativa šećera za ljude sa dijabetesom i da pomogne u održavanju zdravih nivoa šećera u krvi....
Kako da karamelizujemo lešnike?Kako da karamelizujemo lešnike?
14. januar
Nakon toga karamelizujete šećer. Stavljamo šećer u veliki tiganj na srednju vatru. Ne mešamo, nego vrtimo tiganj i tako se šećer ravnomerno topi....
Zbog čega šećer neće da se karamelizuje?Zbog čega šećer neće da se karamelizuje?
28. feb.
Koristite drugu vrstu šećera koja nije beli rafinisani šećer Druge vrste šećera mogu postati grudvaste i neće se tako lako istopiti ili će zagoreti. Uvek birajte obični šećer za najbolji rezultat. 4....
Kako šećer uništava naše telo?Kako šećer uništava naše telo?
31. jul
Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je "da"....
Kako šećer oštećuje naše telo?Kako šećer oštećuje naše telo?
04. mart
Svaki treći stanovnik naše planete ima višak kilograma. Prema mnogim studijama svetskih naučnika, razlog za to je preterana upotreba i konzumacija šećera. Ovaj slatki proizvod izaziva zavisnost kao i alkohol i droge. Beli...
Kako sniziti šećer u krviKako sniziti šećer u krvi
01. jul
Posredstvom krvi glukoza i drugi šećeri dospevaju do svihćelija i tkiva u ljudskom organizmu. Vrednost šećera u krvi se kreće u tačno odeđenim granicama - 3.9 do 6.0 mmol....
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraŠećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera
13. jul
- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
ŠećerŠećer
23. avgust
Fruktoza se karamelizuje i potamni mnogo brže od šećera. Smeđi šećer - podrazumeva kristale sa izraženom braon bojom, koju imaju zahvaljujući prisustvu melase....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Prokuvati šećer sa pola šolje vode, skloniti sa vatre i podeliti masu na dva dela. Jednu polovinu pomešati sa mlevenim keksom, otopljenom čokoladom i aromom pomorandže, a drugu sa kokosom....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kolač bez šećera i glutenaKolač bez šećera i glutena
28. avgust
Ostavljamo naš koristan kolač bez šećera i glutena da se ohladi, isečemo ga na parčiće i serviramo....
Kolač bez šećera i brašnaKolač bez šećera i brašna
26. maj
1
Ovo je recept za jedan veoma ukusan kolač. Banane ispasirajte viljuškom, pa im dodajte sve sastojke i sve mešajte dok ne dobijete homogenu smesu za kolač. Pecite ovaj dijetetski kolač u prethodno zagrejanoj rerni...
Orasnice bez šećera i brašnaOrasnice bez šećera i brašna
20. januar
U posudi umutimo dobro belanca. U secku sameljemo orahe zajedno sa urmama i dodajemo ih u umućena belanca. Dodajemo cimet i promešamo. Nakon toga raspoređujemo smesu kašikom u posudu za pečenje postavljenoj papirom....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Bosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Za ovaj recept su vam potrebni: 500 g jezgra oraha, 10 kašika šećera, 2-3 vanile. Način pripreme: Jezgro oraha potopite na 1 sat u toplu vodu. Ocedite ih i dodajte šećer i vanilu....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademe
01. okt.
Svako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati. Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo u njenom...