Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje.
Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
10. nov.
Kako se karamelizuje meso?Da se meso karamelizuje ne znači da se ono napravi da bude slatkog ukusa, već samo da mu se doda plemenita boja i da se pojačaju začini u njemu....
. nov.
Čime da zamenimo šećer?Stevija može da bude korisna alternativa šećera za ljude sa dijabetesom i da pomogne u održavanju zdravih nivoa šećera u krvi....
16. mart
Kako da karamelizujemo lešnike?Nakon toga karamelizujete šećer. Stavljamo šećer u veliki tiganj na srednju vatru. Ne mešamo, nego vrtimo tiganj i tako se šećer ravnomerno topi....
14. januar
Zbog čega šećer neće da se karamelizuje?Koristite drugu vrstu šećera koja nije beli rafinisani šećer
Druge vrste šećera mogu postati grudvaste i neće se tako lako istopiti ili će zagoreti. Uvek birajte obični šećer za najbolji rezultat.
4....
28. feb.
Kako šećer uništava naše telo?Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je "da"....
31. jul
Kako šećer oštećuje naše telo?Svaki treći stanovnik naše planete ima višak kilograma. Prema mnogim studijama svetskih naučnika, razlog za to je preterana upotreba i konzumacija šećera. Ovaj slatki proizvod izaziva zavisnost kao i alkohol i droge. Beli...
04. mart
Kako sniziti šećer u krviPosredstvom krvi glukoza i drugi šećeri dospevaju do svihćelija i tkiva u ljudskom organizmu.
Vrednost šećera u krvi se kreće u tačno odeđenim granicama - 3.9 do 6.0 mmol....
01. jul
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
13. jul
ŠećerFruktoza se karamelizuje i potamni mnogo brže od šećera.
Smeđi šećer - podrazumeva kristale sa izraženom braon bojom, koju imaju zahvaljujući prisustvu melase....
23. avgust
Kokos rolat da keksomProkuvati šećer sa pola šolje vode, skloniti sa vatre i podeliti masu na dva dela.
Jednu polovinu pomešati sa mlevenim keksom, otopljenom čokoladom i aromom pomorandže, a drugu sa kokosom....
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kolač bez šećera i glutenaOstavljamo naš koristan kolač bez šećera i glutena da se ohladi, isečemo ga na parčiće i serviramo....
28. avgust
Kolač bez šećera i brašnaOvo je recept za jedan veoma ukusan kolač.
Banane ispasirajte viljuškom, pa im dodajte sve sastojke i sve mešajte dok ne dobijete homogenu smesu za kolač.
Pecite ovaj dijetetski kolač u prethodno zagrejanoj rerni...
26. maj
1
Orasnice bez šećera i brašnaU posudi umutimo dobro belanca.
U secku sameljemo orahe zajedno sa urmama i dodajemo ih u umućena belanca.
Dodajemo cimet i promešamo. Nakon toga raspoređujemo smesu kašikom u posudu za pečenje postavljenoj papirom....
20. januar
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da osušimo bosiljakBosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...
03. dec.
Kako da ispečemo orahe?Za ovaj recept su vam potrebni: 500 g jezgra oraha, 10 kašika šećera, 2-3 vanile.
Način pripreme:
Jezgro oraha potopite na 1 sat u toplu vodu. Ocedite ih i dodajte šećer i vanilu....
13. okt.
Kako da čuvamo kruške?Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
07. okt.
Kako da filiramo bademeSvako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
01. okt.
Kako da osušimo mirođiju?Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati. Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo u njenom...
22. sep.