Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Možete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Domaći šećerni fondanDomaći šećerni fondan
30. april
Mesite sve dok ne dobijete glatko šećerno testo. Po želji rasporedite nekoliko loptica i obojite u želejne boje, u svaku lopticu dodajte različite poslastičarske boje. Domaći šećerni fondan je veoma uspešan....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Pri pripremi mnogih kolača i torti traži se prelivanje kore šećernim sirupom. Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Fondan od bele čokoladeFondan od bele čokolade
06. maj
Ako želite da bude tvrđi, dodajte više šećera. Kada počnete da pravite fondan ne prestajte, već radite brzo. Tečni sastojci treba da budu topli prilikom njihovog dodavanja u šećer u prahu....
Brz fondan za ukrasBrz fondan za ukras
15. avgust
U malu posudu stavljamo kašiku meda i vode, promešamo dobro, da se istopi med. U drugu veliku posudu prosejemo šećer u prahi, pravimo otvor po sredini i dodajemo belance jednog jajeta....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Potrebno vam je 2.5 kg proklijalih zrna, 5 litara vode, 3 šolje hmelja, pola šolje soli, 50 g suvog pivskog kvasca i 100 ml šećernog sirupa. Napravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Rasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
šećera....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Potrebni sastojci: 2 žumanca, kora 1 limuna i sok od pola limuna, 300 ml pilećeg bujona, 1 1/2 supena kašika kukuruznog brašna, 2 kašičice šećera, prstohvat đumbira....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)
02. mart
Ako je na tepmeraturi od 35 stepeni glazura veoma gusta, u nju dodajte 1-2 kašičice sirupa od šećera, skuvanog od vode i šećera u odnosu 1:1....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompir
11. nov.
Tajna hrskavo prženih krompira Treba da dobijete pravi balans krompira, skroba i vode. Po pravilu imate više skroba nego što je potrebno i manje vode....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Uz vinegret dresing možete kombinovati različite začine po želji, beli luk ili luk, slačicu, šećer ili med....