Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
03. avgust
Domaći šećerni fondanMesite sve dok ne dobijete glatko šećerno testo.
Po želji rasporedite nekoliko loptica i obojite u želejne boje, u svaku lopticu dodajte različite poslastičarske boje.
Domaći šećerni fondan je veoma uspešan....
30. april
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Kako se pravi šećerni sirup za kolačePri pripremi mnogih kolača i torti traži se prelivanje kore šećernim sirupom. Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
31. jul
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Fondan od bele čokoladeAko želite da bude tvrđi, dodajte više šećera.
Kada počnete da pravite fondan ne prestajte, već radite brzo. Tečni sastojci treba da budu topli prilikom njihovog dodavanja u šećer u prahu....
06. maj
Brz fondan za ukrasU malu posudu stavljamo kašiku meda i vode, promešamo dobro, da se istopi med.
U drugu veliku posudu prosejemo šećer u prahi, pravimo otvor po sredini i dodajemo belance jednog jajeta....
15. avgust
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi domaće pivoPotrebno vam je 2.5 kg proklijalih zrna, 5 litara vode, 3 šolje hmelja, pola šolje soli, 50 g suvog pivskog kvasca i 100 ml šećernog sirupa. Napravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne....
17. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjRasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
01. januar
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
27. jun
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Kako se pravi sos od limunaPotrebni sastojci: 2 žumanca, kora 1 limuna i sok od pola limuna, 300 ml pilećeg bujona, 1 1/2 supena kašika kukuruznog brašna, 2 kašičice šećera, prstohvat đumbira....
14. avgust
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Ako je na tepmeraturi od 35 stepeni glazura veoma gusta, u nju dodajte 1-2 kašičice sirupa od šećera, skuvanog od vode i šećera u odnosu 1:1....
02. mart
Kako se pravi domaći hrskavi krompirTajna hrskavo prženih krompira
Treba da dobijete pravi balans krompira, skroba i vode. Po pravilu imate više skroba nego što je potrebno i manje vode....
11. nov.
Kako se pravi dresing za salatu?Uz vinegret dresing možete kombinovati različite začine po želji, beli luk ili luk, slačicu, šećer ili med....
02. maj