Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
07. avgust
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Pastrmka u tiganjuRiba se očisti i opere.
Zagrejte maslac. Uvaljajte ribe u kukuruzno brašno i zapržite ih u jako zagrejanom maslacu po oko 5-6 minuta sa svake strane. Cilj je da dobijete hrskavu zlatasto-braon koricu....
15. jul
Pastrmka u rerniPosolite pastrmke, začinite ih ostalim začinima. Nasecite povrće i stavite ga unutar riba, a ostatak oko njih.
Pecite na 200 stepeni 50-60 minuta, skinite foliju i još 10-15 minuta zapecite ribu bez folije....
21. nov.
Pastrmka u crepuPastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna....
23. januar
Dijetalna pastrmka u rerniPastrmke se očiste od krljušti i iznutrica. Krljušt se čisti (za taj cilj možete da koristite gulilicu za povrće tako što ćete klizati gulilicom u smeru od repa ka glavi)....
12. januar
Losos pastrmka u rerniOdozgo se riba posipa uljem. Riba se peče na 180 stepeni dok ne bude gotova. Losos pastrmku u rerni sam servirala sa zelenom salaticom.
Pogledajte i druge naše predloge za losos pastrmku ili pastrmku u rerni....
14. avgust
Pastrmka u vinskom pohovanjuBelanca se mute sa solju u penu dodaju se u smesu sa žumancima i ostavlja se 5 minuta.
Riba se seče na parčiće. Natrlja se solju....
15. okt.
Jednostavna pastrmka s krompirićimaOvo se koristi kao preliv za pečenu pastrmku.
Krompir očistiti i prepoloviti ukoliko je potrebno. U tanjiru izmešati kukuruzno brašno, alevu papriku i kašičicu soli i zatim uvaljati krompir u ovu mešavinu....
20. maj
1
Dijetalna pastrmka u folijiPastrmka se očisti, opere i ocedi od vode. Posoli se sa malo soli (ako vam je dijeta dozvoljava) i bibera. Dobro je da odstoji tako bar 30 minuta....
01. avgust
Pečena pastrmka u rerniFolija se sklanja i ribe se zapeku još 5 minuta samo na gornjem pečenju ili na grilu.
Pastrmka se servira sa salatom po izboru, posuta obilno peršunom....
18. dec.
Pastrmka iz tiganjaPastrmku očistiti i dobro oprati vodom.
Pripremiti marinadu od 300 ml ulja, seckanog peršina, belog luka i limuna, tako što se sitno seckani peršun i beli luk stavljaju unutar ribe....
17. nov.
Pastrmka sa povrćemNa povrće se ređaju pastrmke, uvijaju se folijom i peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Nakon pola sata folija se skida i zapeče se dok pečena riba ne dobije prijatnu boju.
Pastrmka sa povrćem je gotova....
10. okt.
Pastrmka sa pestomJa kupujem očišćenu pastrmku, ali ako ste vi kupili celu, naoružajte se nožem i strpljenjem i očistite od unutrašnjosti....
14. dec.
Pastrmka u sosu od maslacaUkrasite vašu pastrmku sa sosom od maslaca po želji i poslužite....
06. avgust
Pečena pastrmka i grilovano povrćeRernu zagrejati na 200°C.
Ribu očistiti, oprati i posušiti.
U blenderu napraviti marinadu od predviđenih sastojaka.
Povrće dobro oprati i mandolinom ili ljuštilicom iseći na trake debljine 2-3 mm.
Isečene trake...
22. feb.
1