Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Konzervisano kestenje u sirupuKonzervisano kestenje u sirupu
26. feb.
Uprkos tome, i vi vodu izmerite u gramima, kako se ne bi narušila tačnost proporcija. Koristite tako pripremljeno konzervisano kestenje kao dodatak ili sastojak različitih deserata....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako se jede kestenje?Kako se jede kestenje?
10. april
Obavezno probajte Teletinu sa kestenjem u đuveču ili savršenu Ukusnu krem supu od kestenja....
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
Leto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži. Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...
Supa od kestenja i vrganjaSupa od kestenja i vrganja
22. nov.
Nakon što se krompir skuva, dodajemo i izmrvljeno kestenje, bez 4-5 koje ostavljamo za dekoraciju prilikom serviranja....
Kolač sa kestenjem i orasimaKolač sa kestenjem i orasima
13. feb.
Dodajte brašno od kestenja, a nakon toga u porcijama i obično brašno, prosejano sa praškom za pecivo i solju. To se radi uz mešanje špatulom kružnim pokretima, dok se potpuno ne sjedini....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Ovako kuvano kestenje možete koristiti za recepte sa mesom kao što je patka sa kestenjem, ćurka sa kestenjem, supa sa kestenjem, možete pripremiti kesten pire ili neki klasični desert kao što je francuski slatkiš...
Domaća testenina sa kestenjem i sosomDomaća testenina sa kestenjem i sosom
20. sep.
Testenina sa kestenjem i sosom je jelo u kojem se oseća kontrast između slatkoće kestenja i arome kobasice. Recept ima jak ukus i kremasti sos, savršen i za važne ručkove....
Prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninomProkelj sa kestenjem i hrskavom slaninom
15. januar
Izvadite iz rerne, stavite na tanjir, pospite mlevneim pečenim kestenjem, borovnicama, peršunom i pospite balsamiko redukcijom. Servirajte prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninom odmah....
Krem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninomKrem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninom
18. jun
Prelijte toplom vodom i ostavite sve povrće da se dobro skuva. Oljuštite kestenje i dodajte u preostale sastojke u jesenju čorbu. Začinite solju i biberom....
Pečeni kesteni u air fryer-uPečeni kesteni u air fryer-u
19. dec.
Kestene dobro operite vodom. Ocedite ih i osušite. Nazubljenim nožem napravite poprečni presek po sredini svakog kestena. Stavite ih u šerpu sa hladnom vodom, posolite i kuvajte 10 minuta na umereno jakoj vatri....
Pečeno kestenjePečeno kestenje
18. nov.
Nakon što istekne 25 minuta, ako kestenje nije gotovo i omekšalo, ostavite ga još desetak minuta u toploj, ali isključenoj rerni. Nakon toga gotovo kestenje po želji se ljušti i servira....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina? Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. nov.
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se začinjava ćuretina?Kako se začinjava ćuretina?
16. jun
Kestenje je sladnjikavo i kombinacija će vas iznenaditi....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena...