Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeće iznutrice za mezeJagnjeće iznutrice za meze
09. sep.
Očistite jagnjeđe iznutrice. Iznutrice /bez džigerice/ stavite u duboku posudu i zalijte vodom. Kuvajte na laganoj vatri dok se potpuno ne skuvaju. Na isti način skuvajte džigericu u posebnoj posudi....
Jagnjeće iznutrice za ĐurđevdanJagnjeće iznutrice za Đurđevdan
01. april
Jagnjeće iznutruce se natope u hladnoj vodu 2-3 sata, da izađe krv. Skuvaju se u ekspres loncu u litar psooljene vode zajedno sa zrnima bibera i pimenta oko 45-50 minuta....
Jagnjeće iznutrice sa prelivomJagnjeće iznutrice sa prelivom
26. sep.
Iznutrice se natope unapred bar jedan dan, operu se dobro i skuvaju u posoljenoj vodi u ekspres loncu. Kada su gotove isečemo ih na sitno, a bujon procedimo - u njega stavljamo pirinač da se natopi....
Jagnjeće iznutrice na seoski načinJagnjeće iznutrice na seoski način
12. okt.
Iznutrice se operu dobro i kuvaju se dok ne budu gotove. Dve vrste luka se očiste i iseku se na krupnije. Gotove iznutrice se izvade iz bujona da se ocede malo i ohlade, nakon čega se iseku na sitno....
Jagnjeće iznutrice na kasapski načinJagnjeće iznutrice na kasapski način
16. maj
Možete poslužiti jagnjeće iznutrice sa garnirom od sezonske salate ili krompir pireom....
Sarma od jagnjeće iznutrice sa pirinčemSarma od jagnjeće iznutrice sa pirinčem
29. dec.
Jagnjeću iznutricu stavljamo da se izdinsta na ulju i maslacu po ukusu sa sitno iseckanim lukom, biberom po ukusu, solju i alevom paprikom. Dodajemo oprani pirinač....
Jagnjeće iznutrice sa pirinčem u rerniJagnjeće iznutrice sa pirinčem u rerni
23. sep.
U mom receptu sam koristila zamrznute jagnjeće iznutrice, koje sam pripemila u gotova pakovanja od po 500 g ili manje - zavisi koliko ko želi da ima....
Jagnjeće iznutrice sa bulgurom i zeljemJagnjeće iznutrice sa bulgurom i zeljem
08. avgust
Dodajte bulgur i iseckane jagnjeće iznutrice u njih i pržte na kratko. Posolite i pospite sveže mlevenim biberom, dodajte zelje i prelijte 1 litrom tople vode (najbolje bujonom od kuvanih iznutrica)....
Jagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišemJagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišem
30. nov.
Jagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišem su gotove....
Jagnjeće iznutrice sa pirinčem i mladim lukomJagnjeće iznutrice sa pirinčem i mladim lukom
13. sep.
Pirinač očistiti, dobro oprati (može se ostaviti u vodi nekoliko minuta, ali nije neophodno), i dodati ga u omekšali luk. Nakon što se pirinač uprži, dodati iznutrice. Postepeno dodati vodu i mešati....
Jagnjeće iznutrice sa pečurkama i pirinčem u rerniJagnjeće iznutrice sa pečurkama i pirinčem u rerni
22. nov.
Iznutrice se iseku na krupno i skuvaju se u litru posoljene vode 1 sat. Nakon toga se vade iz bujona i seku se na parčiće. U masnoći se blago izdinstaju pečurke isečene na sitno....
Jagnjeće iznutriceJagnjeće iznutrice
08. jun
Skuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ostavite da se malo ohlade i sitno isecite. Isecite mladi luk i zelje. Dinstajte ih u ulju. Operite dobro pirinač tekućom vodom....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Sarmice od jagnjeće iznutriceSarmice od jagnjeće iznutrice
14. nov.
Podrobica treba da stoji u rerni 1 sat na 180 stepeni ili dok vam se ne dopadne boja. Kada servirate sarmice od jagnjeće iznutrice, ne zaboravite čašu dobro ohlađenog rozea....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Čorba od jagnjeće iznutrice bez zaprškeČorba od jagnjeće iznutrice bez zaprške
29. okt.
Operemo dobro pod tekućom vodom jagnjeće iznutrice kao što su creva, okrećemo i operemo ih veoma dobro. Skuvamo, a tokom kuvanja sklanjamo penu. Nakon što je gotovo, procedimo bujon i ostavljamo sa strane....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaTajna ukusnih jagnjećih iznutrica
04. mart
Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
Kako se čiste jagnjeće brizle?Kako se čiste jagnjeće brizle?
14. maj
Sledeći korak je blanširanje ovih zalogaja od jagnjeta 2 do 10 minuta u blago posoljenoj i ključaloj vodi....
Pileće iznutrice na seoski načinPileće iznutrice na seoski način
27. avgust
Izvadite iznutrice rešetkastom kašikom i pokrijte posudu u kojoj su da se ne suše i ne potamne. 4. Isecite luk na tanak žilijen i stavite da se prži na tihoj, umerenoj vatri u maslacu i ulju....
Čorba od jagnjeće glave i iznutricaČorba od jagnjeće glave i iznutrica
13. dec.
Kada je jagnjeća čorba gotova, pospite je peršunom, dodajte nanu i biber. Napravite hladnu zapršku od namirnica navedenih u receptu i sipajte je u jagnjeću čorbu od glave i iznutrica....