Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Zeleni začini su veoma raznovrsni po pitanju aroma i oblika. Njihova prednost je isticanje ukusa hrane. Dobijaju se od najrazličitijih biljki, čiji listovi, stabla, kora, pupoljci ili cvetovi mogu da se upotrebe celi, mleveni...
Šta ide uz šampanjac?Šta ide uz šampanjac?
20. dec.
Šampanjac je mnogo fleksibilniji od većine vina kada je u pitanju izbor hrane uz koju ćete ga poslužiti. Koliko je važan odabir šampanjca po našem ukusu, toliko je važan i izbor sa čime ćemo ga upariti. Pa šta ide...
Uz šta ide bundeva?Uz šta ide bundeva?
08. nov.
Bundeva se često služi tokom zimske sezone. Svojim blagim ukusom i divnom aromom postaje omiljeni sastojak u brojnim receptima, a definicija da je zdrava hrana je nesumnjiva. Zovu je i voćno povrće, a kao što smo već...
Koje vino ide uz teletinu?Koje vino ide uz teletinu?
02. feb.
Mnogo je reči ispisano i još mnogo njih će biti napisano u smislu pravilnog kombinovanja hrane i pića. Istina je da nema tačne nauke, koja će pomoći u izboru odgovarajućeg vina za teleće meso ili za sočni teleći stejk....
Šta ide uz jagnjeće pečenje?Šta ide uz jagnjeće pečenje?
05. feb.
U narednim redovima pokazaćemo vam šta treba da stavite na svoj sto, služeći pečeno jagnjeće meso, koje je upravo izvađeno. Salate za pečenu jagnjetinu Klasična salata koja se služi uz jagnjeće pečenje je zelena...
Uz šta najbolje ide vinoUz šta najbolje ide vino
22. januar
Osnovni princip uparivanja vina sa različitim jelima je da se snaga vina spoji sa bogatstvom jela, a njegova aroma sa delikatnim ukusom jela. Jelo nikada ne bi trebalo da bude jače od vina po aromi i bogatstvu. Zbog toga...
Koje alkoholno piće ide uz losos?Koje alkoholno piće ide uz losos?
17. januar
Losos je jedna od najukusnijih i laganih riba i postala je omiljena kod svih sledbenika zdrave ishrane i istančanih jela. On se priprema veoma brzo i lako, a može da se peče, dinsta ili kuva na pari. Kako god da...
Šta ide uz rum?Šta ide uz rum?
08. feb.
Ako želite da osetite specifičan ukus ruma - probajte i pijte ga u malim gutljajima bez razblaživanja i bez dodataka. Možete probati i kombinacije: sa ledom, kao deo koktela (najpoznatiji „Mohito“), sa sodom ili sa tonikom...
Šta ide uz spanać?Šta ide uz spanać?
17. nov.
Spanać je zeleno lisnato povrće izuzetno korisnih nutritivnih i ukusnih kvaliteta. Blagotvoran sastav ovog povrća čini ga preporučenim proizvodom koji učestvuje u uravnoteženoj i zdravoj ishrani. Spanać je bogat...
Top 9 namirnica koje zasićuju, uz koje ćete smršatiTop 9 namirnica koje zasićuju, uz koje ćete smršati
09. maj
Sa devet namirnica možete da se izborite s glađu tokom dijete, zato što će vam upravo ove namirnice duže održati sitost. Od ove hrane možete da jedete u većim porcijama, zato što nisu kalorijska bomba i neće naškoditi...
TekilaTekila
14. avgust
Sorta agave od koje se prai tekila je poznata kao Agave tequilana Weber. Istorija tekile Kao i druga alkoholna pića, tekilu takođe prati istorija duga hiljadama hodina....
Koji prilog ide uz lososa?Koji prilog ide uz lososa?
26. mart
Losos je jedna od najukusnijih i najkorisnijih riba. On se priprema na pari, na tiganju ili na roštilju, i uvek je pravi užitak čulima. Međutim, kako god da je pripremate, za ovu ukusnu ribu neophodan je odgovarajući...
Kakav desert ide uz crno vino?Kakav desert ide uz crno vino?
31. maj
Crno vino može da se kombinuje i sa nekim vrstama deserta. Jaka i bogata vina se najbolje slažu sa čokoladom i čokoladnim desertima, čija je osnova kakao. Takvi su čokoladni kiš, čokoladni kuglof i vlažni čokoladni...
Koje povrće i proizvodi dobro idu uz korijander?Koje povrće i proizvodi dobro idu uz korijander?
27. feb.
Korijander koristi čovečanstvu od davnina. Istorija pokazuje da je kultivisan već 5.000 godina pre nove ere. Ali ako se pogleda danas, korijander je predmet mnogih argumenata i ekstremnih pozicija. Ovaj sukob leži u...
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Belo vino Obična bela vina idu uz laganiju hranu: predjela, ribu sa sosom, majonezom, kavijarom, kuvanim i pečenim pticama, mozgom, jagnjećim roštiljem, pečurkama, burekom od tikvica, pohovanim karfiolom, pireom od...
Magični recepti sa čiom, uz koje ćete smršatiMagični recepti sa čiom, uz koje ćete smršati
20. jul
Svaki kutak zemlje ima svoje čudotvorne biljke, koje doprinose ljudskom organizmu više koristi od bilo kog leka. Imamo na raspolaganju i domaće biljke, kao što su šipurak, kopriva, pazdren, itd., ali, za razliku od...
Tropski tekila šotoviTropski tekila šotovi
02. dec.
Ovi tropski tekila šotovi su savršeni za devojačke večeri, rođendane, imendane, Novu godinu itd. Mogu da se posluže uz tacnu voća, kao što je mango, kivi, banana, ananas i pomorandža....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Koja vrsta alkohola ide uz crveno meso?Koja vrsta alkohola ide uz crveno meso?
11. avgust
Brak izmedju mesa i alkohola je brak iz ljubavi. Istina je da ukus različitih vrsta vina, džina, votke ili rakije bukvalno daje aromu mesu koje pripremamo i dodaje mu specifičan ukus. Ali jedna od najvećih finesa je da...
Koje vino odgovara uz pačetinu?Koje vino odgovara uz pačetinu?
16. dec.
Lako je sa ćufticama i pomfritom, jer je poznato da je njihova najbolja dopuna hladno pivo uz dobre prijatelje. Malo teže stoje stvari sa drugim jelima. Istina je da pravilno usklađivanje vina i hrane nije samo težak...
Namaz uz rakijuNamaz uz rakiju
08. april
Namaz uz rakiju je sjajan....
Krekeri uz kafuKrekeri uz kafu
01. januar
Zagrevamo rernu na 180°C, pečemo krekere uz kafu 20-25 minuta....
Torta uz čajTorta uz čaj
13. januar
Dodajte smesu u mleko uz neprestano mešanje. Kad se zgusne, skinite sa vatre i pokrijte streč folijom. Za koru: Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajte dve vanile i prosejano brašno i dobro promešajte....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...