Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Koliko često je dobro da se jede meso?Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju:
- Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
05. avgust
Lagani doručak za početak danaKad se sastojci ohlade i nabubre iseći bananu na kolutove i pomešati....
03. maj
2
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaU Holivudu vlada prava pomama za novom dijetom. Njen autor je ne toliko poznata pomoćnica režisera. Ona je ditetu preporučila mladoj glumica sa sporednom ulogom u najnovijem nastavku filma "Pirati sa Kariba".
Režim ishrane...
14. jun
Pile Udaj se za meneOvo je čuveno pile Udaj se za mene (Merry me chicken) - sočno i krhko, istopiće srce svakog muškarca.
Meso se pokriva svežom folijom i čekićem se izudara, ali da se ne pokida....
08. jun
1
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. nov.
Začini za pačje mesoJela napravljena od pačjeg mesa nisu baš popularna na našem stolu. Međutim, svako ko želi da diverzifikuje svoj meni i ceni čaroliju pravilno odabranih začina može da krene na kulinarsko putovanje i uporedi recepte iz različitih...
19. mart
Začini za mleveno mesoZačinjeno mleveno meso može da se nađe u svakoj prodavnici. Međutim, često ono ne odgovara našim očekivanjima i moramo da ga dodatno začinjavamo. Ovo se u većini slučajeva završava katastrofalno, s obzirom na to da se ne...
11. dec.
Najpopularniji sosevi za mesoSakupili smo nekoliko recepata sa kojima ćete moći da pripremite neke od najrasprostranjenijih soseva, odgovarajućih za meso.
Sos od pečuraka
Potrebni sastojci: 250 g pečuraka, 4-5 supenih kašika maslaca, 1...
11. januar
Začini za jagnjeće mesoPrema tradiciji, tokom aprila i maja se povećava potražnja za jagnjećim mesom. Kada se ono spremi na pravilan način, onda mu je ukus i više nego božanstven. Perfektno spremljeno jagnjeće meso krije u sebi pojedine trikove...
14. mart
Sosevi za pečeno mesoZa pileće meso, ribu i ćufte je najbolji paradajz sos.
Potrebni sastojci:
1/2 kg paradajza, 2 glavice luka, 3 šargarepe, struk celera, 1/2 šolje maslaca, voda, 1 lovorov list, bosiljak, 2 kašike...
01. mart
Jednostavne marinade za mesoKako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše.
Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu. Pomešajte 4...
24. jul
Pet marinada za mesoKoličina zavisi od toga koliko je mesa, ali okvirno za 2 svinjske šnicle vam je potrebno oko 150 ml belog vina, 2-3 kašike soja sosa, biber po ukusu....
13. jul
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja, u...
18. sep.
Sa čudesnim kuminom se oslabi 28 kg za godinu danaPoslednja istraživanja pokazuju da kumin može da bude tako dugo čegano sredstvo protiv gojaznosti. Dijetolozi tvrde da tek kašičica dnevno ovog začina rasprostranjenog u Indiji i na bliskom istoku, može da nam pomogne...
13. jul
2
Marinada za jareće mesoSipa se voda i marinada za ukusnu jaretinu je gotova.
Svaka porcija jarećeg mesa se potapa u marinadu i poređa se u posudu za pečenje.
Preostala marinada se sipa u veliku posudu za pečenje....
14. maj
Pečeni sos za mesoPosolimo sos za meso još ako je potrebno i začinimo biberom. Promešamo.
Pečeni sos za meso je veoma ukusan....
16. jun
Lovački sos za mesoPo želji dodajte 1 kašičicu brašna da se sos zgusne i promešajte.
Posolite i pobiberite, dodajte maslac i seckani peršun, ostavite da proključa i sklonite sos za meso sa vatre....
18. nov.
Medena marinada za mesoAko pečete meso, možete da stavite medenu marinadu za meso u posudu za pečenje i da ga ispečete sa njom....
13. feb.
Marinada za sirovo mesoMeso stavite u široku posudu, a preko njega poređajte sitno iseckane dve vrste luka i beli luk.
Posolite, dodajte biber, ubacite lovorov list i nasečenu mirođiju. Prelijte uljem i sirćetom.
Pokrijte posudu i ostavite...
30. avgust